Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Στο πλευρό της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ο Α.Τσίπρας και ο Φ.Κουβέλης

«Θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία, θα υπερασπιστούμε τη δυνατότητα η χώρα να πατήσει στα πόδια της, κρατώντας τις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, όπως αυτή της ενέργειας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά από συνάντηση που είχε με τη ΓΕΝΟΠ.
«Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε για μια ακόμη φορά απόψεις με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και σε μια περίοδο που δέχεται μια μεγάλη επίθεση ενορχηστρωμένη από μερίδα του Τύπου -κυρίως γιατί κάνει ένα μεγάλο «σφάλμα», έχει βάλει μια κόκκινη γραμμή και λέει δεν ξεπουλάμε και δεν ξεπουλιόμαστε, πράγμα το οποίο δεν τους το συγχωρούν σήμερα. Δεν συγχωρείται για τους τηλεοπτικούς εισαγγελείς της πολιτικής μας ζωής, από τα μεγάλα συμφέροντα που έχουν βάλει στο μάτι τη δημόσια περιουσία και ιδίως τη ΔΕΗ, κυρίως όμως απ’ αυτή την ανάλγητη κυβέρνηση, η οποία μπροστά στο σχεδιασμό της δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε να στερηθεί μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές», συμπλήρωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας, «το κυριότερο για το οποίο αγωνιζόμαστε είναι το να μπορεί το ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στο όριο της φτώχιας να έχει ρεύμα. Να μη του κόβουν το ρεύμα. Αν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ, αυτό θα είναι μια καθημερινή πραγματικότητα».

«Γι’ αυτό», κατέληξε, «καλούμε σε ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο που δεν θα έχει μονάχα τη ΓΕΝΟΠ, θα έχει όλες τις ομοσπονδίες των εργαζόμενων, κυρίως όμως και ενώσεις καταναλωτών, διότι η δημόσια ΔΕΗ είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας».


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Η Δημοκρατική Αριστερά υποστηρίζει, διεκδικεί και αγωνίζεται να παραμείνει δυναμική και κυρίαρχη η παρουσία του ελληνικού δημοσίου στην Επιχείρηση, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Η ΔΕΗ, υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, πρέπει περαιτέρω να αναπτυχθεί και η περαιτέρω δυναμική ανάπτυξή της αφορά πρωτίστως τον ελληνικό λαό, αφορά την κοινωνία, αφορά τη χώρα συνολικότερα, διότι το ενεργειακό μέγεθος κυριαρχεί μέσα στη γενικότερη κοινωνικοπολιτική ζωή.

Σχετικά με τη ΓΕΝΟΠ, ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι είχε τη δυνατότητα να πει στον πρόεδρο και στους εκπροσώπους της ότι «ιδιαίτερα σε αυτές τις στιγμές, αναφορικά με τη συμπεριφορά του συνδικάτου, θα πρέπει να δίδονται σαφείς και πειστικές απαντήσεις σε όλα εκείνα για τα οποία θέλουν να κρίνουν και να αξιολογούν την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...