Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση από την Συντονιστική επιτροπή νεοπροσλαμβανομένων ΔΕΗ

Μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Νεοπροσλαμβανομένων Διαγωνισμού 1/2007 δώσαμε αγώνες για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός μας! Μαζί με τη ΓΕΝΟΠ και τα πρωτοβάθμια σωματεία της παρών σε Πορείες , Συλλαλητήρια, Καταλήψεις, Απεργείες καταφέραμε και πετύχαμε το ακατόρθωτο να ανατρέψουμε τις επιβλητικές απαιτήσεις τις Τρόικας να μην προσληφθούμε στην ΔΕΗ και ΝΑΙ σήμερα είμαστε υπάλληλοι στην μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας! Συνεχίσαμε τη δράση μας και στην Σχολή μας με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις με στόχο την βελτίωση της ποιότητας εκπαίδευσης στο πλευρό κάθε συναδέλφου όποτε μας κατάγγελλε οποιαδήποτε αδικία εις βάρος του!

Σας ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά για την τιμή που μας κάνατε και μας δώσατε την δυνατότητα να σας εκπροσωπήσουμε μέσω εκλογικών διαδικασιών να συντονίζουμε και να οργανώνουμε τις συλλογικές προσπάθειες των αγώνων μας!
Πιστοί στις αρχές και τις αξίες των αγώνων μας δε μπορούμε να μείνουμε θεατές, άπραγοι απέναντι στις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της Τρόικας που απαιτούν να πουληθεί η ΔΕΗ και στην υποταγή της κυβέρνησης σε κάθε πολιτική που δεν έχει σαν γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον.
Αν επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο μιλάμε για το μεγαλύτερο ξεπούλημα του αιώνα.

-Αφού στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία δεν προσφέρεται για άντληση κεφαλαίων καθώς εξαιτίας της ύφεσης η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ είναι 2,85 δις και μετοχοποίηση ποσοστού του 17 % θα αποφέρει το ευτελή ποσό των 350-400 εκ.ευρώ τη στιγμή που από τα μερίσματα του περσινού έτους το κράτος εισέπραξε 118 εκ. ευρώ!!

-Αγνοούν και διαγράφουν την κοινωνική προσφορά της ΔΕΗ που εξηλέκτρησε όλη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι τη Κρήτη πηγαίνοντας το ρεύμα και στο απομακρυσμένο χωριό αδιαφορώντας για το κόστος λειτουργώντας με ευαισθησία απέναντι στον έλληνα πολίτη.

-Μια επιχείρηση που αποτελούσε την ατμομηχανή της οικονομίας εγκαταστώντας 13.000 MW ισχύ δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

-Μια επιχείρηση που προσφέρει ρεύμα σε πολύ χαμηλές τιμές στηρίζοντας αδύναμες κοινωνικές ομάδες όπως οι πολύτεκνοι, αγρότες, συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα, κατοίκους απομακρυσμένων νησιών.

-Μια επιχείρηση που περιλαμβάνει λιγνητικά κοιτάσματα, υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ποτάμια , Ελληνική γη!

-Ξεχνούν ή σωστότερα παραβλέπουν τα παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών στις οποίες το κράτος όταν μετοχοποίησε και έχασε τον έλεγχο σε κρατικές επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ οι τιμές των τιμολογίων του ρεύματος εκτοξεύτηκαν στα ύψη αρκεί ενδεικτικά να δούμε τις αυξήσεις στην Αγγλία 45%, Τσεχία 105%!

Συνάδελφοι κατανοώ απόλυτα ότι η οικονομική κατάσταση όλων μας είναι πολύ δύσκολη!
Όμως η μοναδικός τρόπος να αποτρέψουμε τα σχέδια ξεπουλήματος της ΔΕΗ είναι η συσπείρωση μας να ενισχύσουμε το μπλοκ της ΓΕΝΟΠ να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε σε κανέναν εκποιήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας που φτιάχτηκε από το υστέρημα του ελληνικού λαού και το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζόμενων της! Έχουμε χρέος απέναντι στην συνείδηση μας, στις οικογένειες μας! Αν δεν αντισταθούμε αν δεν είμαστε παρόν δεν δώσουμε δυναμική παρουσία γιατί να σταματήσουν

Συντονιστική επιτροπή νεοπροσλαμβανομένων ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...