Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Να απολυθούν οι 300 της Βουλής!!!

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΣΤΙΣ 25 ΜΑΙΟΥ.

Γράφει ο Φώτης Μελέτης

(Αναπλ. Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)




Η αφηνιασμένη κυβέρνηση Παπανδρέου εφαρμόζει με τον πιο ανελέητο τρόπο την πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας και της φτώχειας.Το μεγάλο ξεπούλημα στη ΔΕΗ είναι το κυρίαρχο σχέδιο των ναζιστών της εξουσίας. Οι ψευδώνυμοι σοσιαλιστές είναι άκρως επικίνδυνοι αλλά και μία «κυβέρνηση καμικάζι» που θέλει να εκτελέσει όσο μπορεί πιο γρήγορα το "συμβόλαιο θανάτου" εναντίον του ελληνικού λαού ώστε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Τροικανών και του ΔΝΤ.

Άξιοι συμπαραστάτες τους, τα κόμματα της εξουσίας και του αμοραλισμού όπου απαιτούν ξεπούλημα της Επιχείρησης, απολύσεις χιλιάδων άξιων και έντιμων υπαλλήλων και εξαθλίωση των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η απάντηση μας σε αυτή την απειλή της κυβέρνησης είναι μόνο μία:
Να απολυθούν πρώτα οι 300 της Βουλής και να περικοπούν τα προκλητικά προνόμια τους και μετά συζητάμε και για τα υπόλοιπα…
Ο πόλεμος που ξεκίνησε στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι σκληρός και το Σ/Κ οφείλει να δώσει με ατράνταχτα επιχειρήματα σαφείς απαντήσεις για ποιο λόγο δεν πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ δηλαδή με άλλα λόγια περιουσία του ελληνικού λαού. Ο μόνος συνδικαλιστικός φορέας που απόμεινε να κρατάει με δύναμη και αποφασιστικότητα τη σημαία της αντίστασης είναι συνάδελφοι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και οφείλουμε να αφήσουμε πίσω λάθη και πικρίες και να προχωρήσουμε μαζικά και ενωτικά στο μεγάλο αγώνα ώστε να παρασυρθεί όλη η κοινωνία και να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί με σθένος ενάντια στην αντεργατική πολιτική.
Απαιτείται να αντιδράσουμε δυναμικά με συνεχείς κινητοποιήσεις και αλλεπάλληλα κύματα μαχητικών διαδηλώσεων.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ επιμένει και θα αγωνίζεται ώστε:
- Να σταματήσουμε την κατάρρευση του ασφαλιστικού ταμείου της ΔΕΗ για να μην περάσουν τα ύποπτα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος και της μείωση των συντάξεων .
- Για να σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ μέσω της μετοχοποίησης που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου.
- Για να διατηρηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσω των ΣΣΕ και να μην καταστρατηγηθούν άρθρα και διατάξεις του ΚΚΠ-ΔΕΗ.
- Για να μην χαριστούν στους ιδιώτες λιγνιτικές μονάδες και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.
- Για φθηνό ρεύμα σε όλους τους έλληνες πολίτες.
- ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΟ 1,4 ΔΙΣ. € ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΕΝΕΡΓΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ.
- ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΑ 135 ΕΚ.€ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΛΙΑΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΤΙΓΜΗ…
ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΠΙΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ(Χαλκονδύλη-30) το απόγευμα στις 18:οο μμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...