Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ - ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ!!!

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Αναπλ. Γραμμ.ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)


Οι σύγχρονοι τύραννοι και εκφραστές του Μνημονίου δεν έχουν την πρόθεση να σταματήσουν και προαναγγέλουν νέα αντιλαικά μέτρα και νέο αντεργατικό μνημόνιο.
Μετά λοιπόν τις μισθολογικές και ασφαλιστικές περικοπές εξήγγειλαν την μετοχοποίηση της Επιχείρησης δηλαδή τον Επιτάφιο της ΔΕΗ κατά 17% συνεχίζοντας την καταστροφικό έργο που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του '90 η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Σημίτη.
Η τρόικα των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη ξεπουλά με συνοπτικές διαδικασίες την πιο κερδοφόρα Επιχείρηση της χώρας, εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική του ΔΝΤ βάζοντας ταφόπλακα στους κόπους και τον μόχθο χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για άλλη μια φορά εξαπάτησε και κορόιδεψε ακόμα και τα ίδια του τα μέλη όταν πριν από τις εκλογές του 2009 δεσμευόταν επίσημα ότι δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ αλλά και ο ίδιος, ο σημερινός Πρωθυπουργός σε επίσκεψη που πραγματοποίησε εκείνη τη περίοδο σε εργασιακούς είχε υποσχεθεί ότι δεν θα πειράξει το 51% και θα διατηρηθεί ο κοινωνικός και εθνικός ρόλος της ΔΕΗ.
Οι ντόπιοι ψευτοσοσιαλιστές αντέγραψαν με τον πιο απεχθή τρόπο τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική του ξεπουλήματος, της διάλυσης και της παραχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και καταδικάζουν σε μαρασμό την πιο παραγωγική Επιχείρηση της πατρίδας.
Οι υπηρέτεςτου Μνημονίου μετοχοποιούν και χαρίζουν στους ιδιώτες σε τιμές προσβλητικές την ΔΕΗ που προσφέρει την πιο φθηνή KWH της Ευρώπης στον έλληνα καταναλωτή, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τα ενεργειακά συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών.
Η ΔΕΗ παρά τον πόλεμο που δέχεται καταφέρνει να παραμένει κερδοφόρα με κέρδη άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ με πολλούς περιορισμούς, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του ανταγωνισμού ενώ και η μετοχή της συνεχίζει να υπονομεύεται από χρηματιστηριακούς και επιχειρηματικούς κύκλους με συνέπεια να κτυπιέται από παντού η πραγματική τιμή μεταπώλησης της μετοχής.
Επιμένουν οι τωρινοί κυβερνώντες και σχεδιάζουν να «δωρίσουν» σε ιδιώτες... δίκτυα, ορυχεία, σταθμούς παραγωγής, υδροηλεκτρικά εργοστάσια, Εμπορία και ότι άλλο δημιουργικό υπάρχει στη ΔΕΗ για να φανούν χρήσιμοι στα συμφέροντα πουεκφράζουν.
Έχουμε χρέος για τους νεώτερους συναδέλφους αλλά και για την ιστορία μας να προασπίσουμε με κάθε νόμιμο αγωνιστικό μέσο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας και σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να λιποτακτήσει κανείς. Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν, οπότε το μόνο που μας απομένει ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ είναι με ενότητα, υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμούς να παλέψουμε για τη σωτηρία της ΔΕΗ!!!

- ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...