Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Από 11 Μαΐου αρχίζουν οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Στην κοινή αυτή θέση κατέληξαν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
«Η ιδιωτικοποίηση της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης σε ένα κρίσιμο τομέα για την προοπτική της χώρας, της οικονομίας, της κοινωνίας, ακυρώνει ένα δημόσιο εργαλείο κοινωνικο - οικονομικής ανάπτυξης, που πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και όχι το ιδιωτικό».
Στην κοινή αυτή θέση κατέληξαν η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για ενημέρωση των συνδικαλιστικών και κοινωνικών Φορέων.
Συμφωνήθηκε επίσης, ότι το να μην βυθιστεί κατά τις κινητοποιήσεις η χώρα στο σκοτάδι αποτελεί κοινή επιδίωξη των δύο Οργανώσεων που τονίζουν ωστόσο, ότι τούτο δεν σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν απεργίες χωρίς επιπτώσεις.
Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι η ενέργεια αποτελεί οικονομικό μέγεθος στρατηγικής σημασίας και κοινωνικό αγαθό και ότι η δυνατότητα του Δημοσίου να ορίζει την τιμολογιακή πολιτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτική του φθηνού -και όχι ακριβού-τιμολογίου για τους πολίτες.
Τέλος, η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι με αφετηρία τη γενική απεργία της 11ης Μαΐου, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, πρέπει να σηματοδοτήσει ένα νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων, με στόχο να μπει φραγμός στην πολιτική υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...