Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Α.Ζερβός: "Όχι" στη βίαιη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού

Την αντίθεσή του σε μια βίαιη και άδικη για τον καταναλωτή απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, τονίζοντας ιδιαίτερα τις απώλειες που είχε η ΔΕΗ στην παραγωγή και την προμήθεια μετά τη είσοδο ανεξάρτητων παικτών.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, το μερίδιο της ΔΕΗ στην παραγωγή έχει περιοριστεί κατά 9% το 2010 ενώ στην εμπορία το μερίδιο της ΔΕΗ είναι 95,8% το 2010 έναντι 99% το 2009. Μάλιστα, στους εμπορικούς πελάτες το μερίδιο έπεσε στο 85%,σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΕΗ εξέφρασε την άποψη ότι είναι απαραίτητη η απευθείας σύνδεση της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού με τη λιανική ενώ εκτίμησε ότι αναμένεται να υπάρξει σημαντική αύξηση της τιμής στη χονδρική προκειμένου αυτή αφενός να καλύψει το κόστος των ρύπων και αφετέρου να προσεγγίζει το κόστος της τιμής παραγωγού.

Τέλος, ο κ. Ζερβός στην ομιλία του, υπογράμμισε ότι ήδη προωθείται η δημιουργία μιας νέας δομής στον όμιλο στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών οδηγιών ενώ αναφέρθηκε και στην ίδρυση της νέας ανεξάρτητης εταιρείας μεταφοράς και της νέας εταιρίας ΙΤΟ, η οποία, ενδέχεται να λειτουργήσει από τον επόμενο Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...