Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΔΕΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Αναπλ. Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

Σε μία δύσκολη εποχή για τον τόπο, την κοινωνία πρόδωσαν και για τα συμφέροντα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, οι ισχυρότερες πολιτικές ηγεσίες της χώρας δηλαδή τα δύο κόμματα εξουσίας αποφάσισαν ότι το μεγαλύτερο αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα πρέπει να χαριστεί σε ιδιώτες «επενδυτές».
Η ψευτοσοσιαλιστική κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου προχώρησε με πρωτοφανή ανελέητο και μισητό τρόπο σε άδικες μισθολογικές περικοπές, σε συνειδητή ασφαλιστική απαξίωση, σε υπονόμευση του αναπτυξιακού ρόλου της Επιχείρησης και τώρα ως άλλοι πιστοί υπηρέτες της Τρόικας επιθυμούν διακαώς την μετοχοποίηση του 17% της ΔΕΗ βάζοντας ταφόπλακα για την βιωσιμότητα της Επιχείρησης και το χάρισμα της στους ιδιώτες επενδυτές..
Παράλληλα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την συμπαράσταση των κομμάτων που ψήφισαν και στήριξαν το Μνημόνιο (ΛΑΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ) προσπαθεί να αποτελειώσει με κάθε ανήθικο τρόπο τις κατακτήσεις του Σ/Κ και τα νόμιμα δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Αποστολή όλων κομμάτων είναι να λένε μόνο την αλήθεια στο λαό και να την εφαρμόζουν με συνέπεια αλλά και να σέβονται αποφάσεις και θέσεις που έχουν πάρει με δημοκρατικές διαδικασίες στα κομματικά τους συνέδρια, που έχουν γραφεί στα προγράμματα τους και έχουν ακουστεί στις δημόσιες ομιλίες τους.
Βιώνοντας λοιπόν συνέχεια το τελευταίο χρόνο το αντεργατικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση του ΔΝΤ και της Τρόικας βοηθούμενη και από τα τηλεοπτικά κανάλια των εργολάβων οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στα δύο κόμματα εξουσίας ότι άλλα είχαν δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα εφαρμόσουν στο θέμα της ΔΕΗ και τελικά άλλα αποφάσισαν να πράξουν.
Πρόσφατο δυσάρεστο γεγονός ήταν οι τοποθετήσεις και οι απόψεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Α. Σαμαρά πριν από λίγες ημέρες στο Ζάππειο στο θέμα της ΔΕΗ όπου οι θέσεις του παρεκκλίνουν και αυθαιρετούν από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και κυρίως δεν συνάδουν με το φιλολαϊκή και πατριωτική στάση που έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση στα ενεργειακά ζητήματα.
Οι στρατηγικοί επενδυτές, η μετοχοποίηση , η πλήρης ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της Επιχείρησης(Ορυχεία, Σταθμοί Παραγωγής , Εμπορία, Δίκτυο, Υδροηλεκτρικά) δεν ήταν ποτέ στο πρόγραμμα της φιλελεύθερης παράταξης οπότε όποια αναφορά γίνεται εκθέτει όσους τα υποστηρίζουν και δεν έχουν τη αποδοχή των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Να θυμίσουμε πάλι στους υποτακτικούς της εξουσίας ότι η ΔΕΗ είναι η πιο κερδοφόρα Επιχείρηση της Ελλάδας με σημαντική κοινωνική προσφορά μέχρι και στο τελευταίο χωριό της χώρας ενώ κάποιοι ξεχνούν σκόπιμα ότι η ΔΕΗ έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρώτη στα θανατηφόρα ατυχήματα.
Επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι η ΔΕΗ να παραμείνει ισχυρή, ανταγωνιστική, δημόσια ώστε να συνεχίσει να χαρίζει στον Έλληνα καταναλωτή τις υπηρεσίες της για φθηνό ρεύμα.
Οι πολίτες και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ νιώθουν προδομένοι από τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου και η τιμωρία για όσους συντέλεσαν σε αυτή την πράξη δεν πρόκειται να αργήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...