Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: "ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟY

Τα χνάρια της απαράδεκτης κυβερνητικής πολιτικής του μνημονίου και της τρόικας προσπαθεί να ακολουθήσει η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία εσπευσμένα και με αδιαφανή τρόπο μετακινεί δεκάδες συναδέλφους προς τις νέες θυγατρικές.
Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση και καμία διαβούλευση με τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα και τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. η διοίκηση της ΔΕΗ αυθαιρετεί και «διώχνει» με προσβλητικό τρόπο εργαζόμενους με σημαντική και ουσιαστική προσφορά στην Επιχείρηση.
Η επιπολαιότητα και η πρεμούρα της Διοίκηση να «ξεφορτωθεί» μερικές εκατοντάδες εργαζόμενους είναι τόση μεγάλη που ζητά εδώ και τώρα ονόματα συναδέλφων από τα διευθυντικά στελέχη και προϊστάμενους των Υπηρεσιών τους, δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και τρομοκράτησης του προσωπικού.
Τα ερωτήματα και οι απορίες που προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη προς την Διοίκηση είναι τα εξής:
- Με ποιο σκεπτικό και με ποιο κριτήριο η ΔΕΗ διώκει τόσους πολλούς εργαζόμενους από τις υποστηρικτικές-επιτελικές υπηρεσίες όταν δεν έχει δημιουργηθεί καν το Οργανόγραμμα των νέων θυγατρικών και κανένα νομικό πλαίσιο;
- Μήπως υπονομεύεται και δεν εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Επιχείρησης και των νέων θυγατρικών με κίνδυνο την διάλυση των συγκεκριμένων Υπηρεσιών από τις μαζικές μετακινήσεις του προσωπικού;
- Επίσης για ποιο λόγο τόση βιασύνη κύριοι της Διοίκησης να μεθοδεύεται χωρίς σχέδιο και με πρωτοφανή προχειρότητα τις μετακινήσεις του προσωπικού και να αναγκάζεται τους διευθυντές των Υπηρεσιών να συμπεριφέρονται με αντιδεοντολογικό και αντισυναδελφικό τρόπο και να δημιουργείται κοινωνική και οικογενειακή αναταραχή στο υπάρχον προσωπικό;
Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ είναι αντίθετος σε αυτές τις αδιαφανείς διαδικασίες και δηλώνει απερίφραστα πως θα βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση και θα ενημερώνει άμεσα όλους τους συναδέλφους ώστε να διαφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματα τους.
Τέλος όσο για τις προτροπές που κάνουν διάφοροι υπηρεσιακοί παράγοντες περί εθελοντικής μετακίνησης καλούμε τους συναδέλφους να είναι επιφυλακτικοί και να μην ακολουθήσουν τις συγκεκριμένες λογικές.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...