Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΚΑΛΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ 700) ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ.

Συνάδελφοι –σες,
Σε συνέχεια της ανακοίνωσής μας με ημερομηνία 12/1/2011 και τίτλο «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ
ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ» όπου εκτός των άλλων σε σχέση με την μετακίνηση τμήματος συναδέλφων από τις κεντρικές υπηρεσίες προς την θυγατρική Διανομής (θέμα που έτσι κι αλλιώς είναι ανοικτό προς συζήτηση και λήψη οριστικής απόφασης) επισημαίναμε ότι δεν χρειάζεται βιασύνη, σας ενημερώνουμε ότι μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις με τον Γενικό Διευθυντή Ανθρωπίνων Πόρων η μετακίνηση των συναδέλφων των κεντρικών υπηρεσιών προς την θυγατρική Διανομής μετατίθεται για αργότερα προκειμένου να αποφευχθούν τα οποιαδήποτε λάθη μικρά ή μεγάλα που πάντα η βιασύνη εγκυμονεί.
Πολλές φορές ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουμε τονίσει ότι ποτέ δεν πρέπει να βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο.
Πριν γίνει η οποιαδήποτε μετακίνηση υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να κουβεντιαστούν διεξοδικά προκειμένου να γίνει το καλύτερο.
Αυτό βεβαίως δεν πρέπει να μεταφραστεί σε χάσιμο χρόνου. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν λειτουργεί ως συνδικάτο που εξαντλείται να «ροκανίζει» άσκοπα το χρόνο.
Σε σχέση με την θυγατρική Μεταφοράς (όπου κανονικά θα έπρεπε να γίνει το ίδιο) λόγω των προβλεπόμενων στην οδηγία για την πλήρη και αυστηρότατη οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια της, τμήμα συναδέλφων (περίπου 150) από τις κεντρικές υπηρεσίες πρέπει να μετακινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη θυγατρική Μεταφοράς.
Με βάση αυτή την εικόνα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος (και αναλαμβάνει και το δικό της μερίδιο ευθύνης σε αυτό) στον οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε συζητήσει όλα αυτά τα ζητήματα διεξοδικά και με ηρεμία χωρίς να δημιουργούνται ζητήματα που θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί κατά τον καλύτερο τρόπο.
Τούτων δοθέντων
Ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια φορά ακόμα επισημαίνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε από κοντά την μετακίνηση των 150 συναδέλφων προς την θυγατρική Μεταφοράς και δεν θα ανεχθούμε να αντιμετωπισθούν οι εργαζόμενοι ως «μπάζα» και «τσουβάλια».
ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ.
Η επιστολή της ΔΑΝΠΟ προς τους διευθυντές είναι στη σωστή κατεύθυνση και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.
Τέλος, για μια φορά ακόμα σας καλούμε σε πλήρη ετοιμότητα δράσης γιατί το σημαντικότερο ζήτημα που είναι, «το τι θα λέει ο νόμος» όταν αρχές του Μάρτη θα μπει προς συζήτηση και ψήφιση στην Βουλή, είναι ΟΡΘΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
Αυτή την ώρα δεν έχει αξία να προσθέσουμε ούτε μια γραμμή παραπάνω.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρακολουθεί το θέμα «κατάρτιση του νόμου» από πολύ κοντά.
Εάν κάτι δεν πάει καλά (και είναι πολλά που δεν πάνε καλά)εμείς δεν θα ξυπνήσουμε στο παρά πέντε.
Εάν όλα όσα δικαίως διεκδικούμε για εμάς ως εργαζόμενους αλλά και για την ίδια την Επιχείρηση (ΔΕΗ Α.Ε. και ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ) δεν γίνουν σεβαστά, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με την δύναμη των χιλιάδων μελών της ΕΓΚΑΙΡΩΣ θα κάνει το καθήκον της.
Στη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ένα είναι το σύνθημα μας:
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΟΥΜΕ.
Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΝΙΚΗΣΕΙ.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ
ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΓΩ.
ΠΑΝΤΑ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΖΕΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...