Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Α. Ζερβός: Είμαι έτοιμος να πουλήσω μονάδες!!!

Μια νέα ΔΕΗ με επιθετική εμπορική πολιτική, πελατοκεντρική και έτοιμη να κάνει τη δική της ρελάνς στις καινούριες συνθήκες της αγοράς, περιέγραψε χθες στους διευθυντές της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός.
Από την ενημέρωση, ωστόσο που έγινε, ξεχωρίζει η αναφορά που έκανε στην εκκρεμότητα των ανταλλαγών ενέργειας, των περίφημων swaps που κυβέρνηση και ΔΕΗ έχουν επιστρατεύσει ως «αντίδοτο» στις προτάσεις της Κομισιόν για πωλήσεις μονάδων, ώστε να απελευθερωθεί η αγορά του λιγνίτη. Ο Α. Ζερβός, επανέλαβε και ενώπιον των στελεχών της ΔΕΗ τη θέση που έχει διατυπώσει και πρόσφατα για το ενδεχόμενο να μην «περπατήσουν» οι ανταλλαγές: Εάν δεν ευοδωθούν τα swaps εγώ προσωπικά προτιμώ πώληση αντί ενοικίαση μονάδων λιγνίτη, είπε.

Η αντεπίθεση της ΔΕΗ

Το 2011 έχουμε μια καινούρια ΔΕΗ, μια καινούρια επιχείρηση με διαφορετικές δομές και διαφορετικές στρατηγικές προτεραιότητες, όλοι πρέπει να δουλέψουμε μαζί για να πετύχουμε τους στόχους μας, είπε στην εκδήλωση με τους διευθυντές της ΔΕΗ ο Α. Ζερβός, ζητώντας από τα στελέχη του να υπάρξει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τους πελάτες της.
Πρέπει να γίνουμε πελατοκεντρικοί, να υιοθετήσουμε μια ξεκάθαρα πελατοκεντρική πολιτική στον τομέα της εμπορίας, ανέφερε, δίνοντας το στίγμα της αντεπίθεσης για τη συγκράτηση και ανάκτηση του χαμένου εδάφους της τελευταίας διετίας, ιδιαίτερα στη μέση τάση.
Οι αναφορές του Α. Ζερβού έχουν ιδιαίτερη σημασία για δύο κυρίως λόγους. Καταρχήν, όπως έχει αποκαλύψει το Energypress το προσεχές διάστημα αναμένεται να «φουντώσει» η μάχη της λιανικής, με τους εναλλακτικούς να ετοιμάζονται να προσεγγίσουν με πακέτα προσφορών τους οικιακούς καταναλωτές. Αλλά και η ΔΕΗ, με τις δυνατότητες που της προσφέρουν τα νέα τιμολόγια ρυθμιστικού ελέγχου, μπορεί υπό προϋποθέσεις να συγκρατήσει και γιατί όχι να ξανακερδίσει σημαντικούς πελάτες που «έφυγαν» προς τον ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, η αντεπίθεση που προανήγγειλε ο Α. Ζερβός, έχει τη δική της σημασία και προσδίδει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη νέα «μάχη της λιανικής ηλεκτρισμού» που βρίσκεται επί θύραις.
Χάσατε εσείς; «Πύρρειο» το όφελος για η ΔΕΗ
Αίσθηση προκάλεσε εξάλλου και η αναφορά στα μισθολογικά θέματα και στις περικοπές, οι οποίες για τη μεσαία και ανώτερη βαθμίδα της ιεραρχίας αποδείχθηκαν αρκετά … «επώδυνες». Όπως είπε, η εφαρμογή του τελευταίου νόμου, έφερε μειώσεις που για τα διευθυντικά στελέχη ξεκινούν από το 15 % και σε ορισμένες κατηγορίες ανώτατων στελεχών φτάνουν και το 50%, ενώ το συνολικό ποσό που εξοικονομήθηκε ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Το όφελος αυτό είναι μικρό, μπροστά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, η οποία μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον αναγκάζεται να μειώσει τις απολαβές ικανών στελεχών.
Επενδύσεις και έξυπνα δίκτυα
Ο Α. Ζερβός υπογράμμισε την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς τις νέες επενδύσεις, ιδιαίτερα για τη νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας και τη μονάδα της Μελίτης. Επανέλαβε τέλος, την πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσει επενδύσεις και στον τομέα των έξυπνων δικτύων. Από την πλευρά των στελεχών εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις σε σχέση με τις νέες θυγατρικές αλλά και τις αλλαγές στο πλαίσιο του ΙΤΟ.
ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...