Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΙΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Ως γνωστό,
με αφορμή την εναρμόνιση της χώρας μας με την κοινοτική οδηγία 2009/72 (γνωστότερη ως τρίτο ενεργειακό πακέτο) ήδη το Δ.Σ. της ΔΕΗ αλλά και η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 30 Δεκέμβρη αποφάσισε την σύσταση δυο θυγατρικών (Μεταφορά και Διανομή) 100% της ΔΕΗ.
Στην πορεία υλοποίησης των πιο πάνω αποφάσεων και εν όψει ψήφισης του Νόμου μέσω του οποίου η χώρα μας θα εναρμονίζεται με την κοινοτική οδηγία το αμέσως επόμενο διάστημα σημαντικός αριθμός συναδέλφων από τις κεντρικές υπηρεσίες (ο απαραίτητος – ούτε περισσότεροι ούτε λιγότεροι) πρέπει:
α) σε σχέση με τη Μεταφορά: να μετατεθεί στη θυγατρική Μεταφοράς ώστε να συμβάλλει στην οικοδόμηση των δικών της ανεξάρτητων υπηρεσιών όπως επιβάλλει η οδηγία
β) σε σχέση με τη Διανομή: είτε να μετατεθεί στη θυγατρική Διανομής ώστε να γίνει το ίδιο με τη Μεταφορά είτε να εργάζεται αποκλειστικά για τη Διανομή ώστε να υπάρχει η ακριβής χρέωση των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Σε αυτό δεν υπάρχει οριστική απόφαση. Εξετάζεται τι θα είναι καλύτερο για την ίδια τη θυγατρική. Το θέμα αυτό θα κλείσει το επόμενο διάστημα και δεν χρειάζεται βιασύνη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να χάνεται χρόνος.
Με βάση τα παραπάνω και επειδή εκ των πραγμάτων αρκετοί συνάδελφοι πρέπει να μετακινηθούν από τις κεντρικές υπηρεσίες στις θυγατρικές και προκειμένου να μην υπάρχει καμία ανησυχία από τους συναδέλφους και κυρίως και πάνω από όλα καμία αυθαιρεσία από τον οποιοδήποτε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υπενθυμίζει και ξεκαθαρίζει:
Α) πρώτος στόχος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όπως προέκυψε και μέσα από το έκτακτο συνέδριο είναι η απόλυτη διασφάλιση των εργαζομένων στις δύο θυγατρικές (Εργασιακά – Ασφαλιστικό – ΣΣΕ – ΚΚΠ – ΔΕΗ).
Έχουμε εξηγήσει πολλές φορές πως θα γίνει αυτό και αυτή την ώρα δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ νύχτα – μέρα Δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση.
Εάν κάτι δεν πάει καλά έγκαιρα πολύ έγκαιρα και όχι στο παρά πέντε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη δύναμη των χιλιάδων μελών της θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα.
Β) σε σχέση με την μετακίνηση μέρους των συναδέλφων μας από τις κεντρικές υπηρεσίες προς τις θυγατρικές η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με την Διοίκηση προκειμένου να μην αιφνιδιαστεί κανένας συνάδελφος και κυρίως να μην υπάρξει καμία αυθαιρεσία και αδικία.
Αφού πρώτα ενημερωθεί πλήρως ο κάθε συνάδελφος για το γιατί και πως και αφού επίσης ερωτηθεί εάν επιθυμεί να μετακινηθεί (πάντα εντός του αστικού ιστού) και εάν και εφόσον μετά και από αυτή την διαδικασία δεν πληρωθούν οι θέσεις τότε θα εξεταστούν κανόνες και κριτήρια ώστε κανείς να μην αυθαιρετήσει και αδικήσει κανέναν.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι εδώ και ο λόγος ύπαρξής της είναι να υπερασπίζεται την Επιχείρηση του Ελληνικού λαού, το δίκαιο, το σωστό και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...