Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Η ΔΕΗ αδυνατεί να απορροφήσει το ρεύμα των φωτοβολταϊκών !!!

Με τα τόσα δις ευρώ που κυκλοφορούν γύρω μας φαίνεται ότι έχουμε χάσει τη μπάλα και μερικά εκατομμύρια μας φαίνονται λίγα.
Από την άλλη, στα πόσα εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ένα σκάνδαλο για το οποίο πρέπει να παρέμβει η δικαιοσύνη και να πληρώσει και η κυβέρνηση;
Ο λόγος για τα φωτοβολταϊκά για τους αγρότες όπου η κυβέρνηση παραμύθιασε χιλιάδες κόσμου λέγοντάς τους ουσιαστικά ότι καλύτερα είναι να αφήσουν τα βαμβάκια και να φυτέψουν… πάνελ. Μπαράζ δημοσιευμάτων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, τη ΔΕΗ, εταιρείες φωτοβολταϊκών, λίγο ήθελε ο κακομοίρης ο αγρότης να τσιμπήσει;
Περίμενε λοιπόν ότι αντί να πουλάει ραδίκια καλύτερα είναι να πουλάει ρεύμα, να έχει κέρδος από τη ΔΕΗ να μην πληρώνει και λογαριασμούς.
Ετρεξαν χιλιάδες αγρότες λοιπόν να υποβάλουν αιτήσεις αφού μάζεψαν χαρτούρα και υποσχέσεις για σίγουρο κέρδος. Όμως, για κάθε αίτηση διάφοροι παρατρεχάμενοι, μαζί και το κράτος με τα παράβολά του, απαιτούνταν έως και 5.000 ευρώ. Αλλά χαλάλι έλεγαν οι αγρότες, μόλις φυτέψουμε φωτοβολταϊκά θα βγάλουμε χρήμα με ουρά.
Ηρθε λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΗ για να προσγειώσει μερικούς αιθεροβάμονες που πίστεψαν στο κράτος και τα πράσινα άλογα. Αδυνατεί, λέει η επιχείρηση να απορροφήσει το ρεύμα που θα παρήγαγαν οι αγρότες οι οποίοι θα έστηναν φωτοβολταϊκά. Σε 16 νομούς η ΔΕΗ λέει ότι έχει κορεσθεί το δίκτυο και δε χρειάζονται άλλο ρεύμα. Οπότε, στον αέρα οι αγρότες που έκαναν τις αιτήσεις. Η ζημιά εκτιμάται για τις τσέπες των ταλαίπωρων σε 9 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ ή κοντά 3 δις δραχμούλες.
Κάπου εκεί ξεκίνησε και το ξεκατίνιασμα μεταξύ Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και ΔΕΗ. Η Επιχείρηση λέει ότι φταίει η ΡΑΕ γιατί δεν ενημέρωσε για το ποιες περιοχές ήταν πρόσφορες για επενδύσεις. Η ΡΑΕ αμφισβητεί τα στοιχεία της ΔΕΗ για τον κορεσμό των δικτύων και στη μέση οι αγρότες που τους απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αλλά πλήρωσαν αδρά για να τις καταθέσουν.
Και το ερώτημα επανέρχεται; Ποιος θα πληρώσει γι’ αυτό το σκάνδαλο; Η κυβέρνηση και η κ. Μπιρμπίλη ειδικά έχουν να πουν κάτι επ’ αυτού;
Ή θα το περάσουν στο ντούκου και οι επιτήδειοι θα συνεχίσουν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων αγροτών;
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...