Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

«Φροντιστήριο» Ζερβού σε διευθυντές της ΔΕΗ για swaps και διαχωρισμό

Συνάντηση με περίπου 200 διευθυντές της ΔΕΗ από όλη την Ελλάδα, θα έχει σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος θα ενημερώσει τη… «font line» για τα καυτά θέματα που ανοίγουν για τη ΔΕΚΟ το 2011. Η κλειστή αυτή ενημερωτική συνάντηση όπως πληροφορείται το Energypress, θα επικεντρωθεί σε τρεις άξονες.
Καταρχήν ο κ. Ζερβός αναμένεται να αναλύσει τους επιχειρηματικούς στόχους τις προκλήσεις και τις προοπτικές της επιχείρησης για τη νέα χρονιά και είναι πολύ πιθανό να δώσει ένα πρώτο στίγμα για το νέο επιχειρηματικό πλάνο της επιχείρησης.
Στο πλαίσιο των θεμάτων αναπτυξιακής πολιτικής, ο πρόεδρος της ΔΕΗ θα αναφερθεί τόσο στην έμφαση που δίνεται στις ΑΠΕ και τις νέες στρατηγικές συμμαχίες που έχει εγκαινιάσει η επιχείρηση όσο και στο κομμάτι της παραγωγής, τις σχεδιαζόμενες αποσύρσεις αλλά και τις επενδύσεις για την κατασκευή νέων μονάδων.
Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί επίσης και στις αλλαγές που δρομολογούνται στο πλαίσιο της εναρμόνισης της ελληνικής αγοράς στο τρίτο πακέτο της ΕΕ για την ενέργεια και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ στο κομμάτι του διαχωρισμού, το οποίο ο επικεφαλής της επιχείρησης αναμένεται να αναλύσει σε βάθος (λύση ΙΤΟ).
Ο κ. Ζερβός αναμένεται να επικεντρωθεί σε θέματα που «καίνε» αυτή τη στιγμή το προσωπικό της επιχείρησης όπως για παράδειγμα τι σημαίνουν πρακτικά για τους εργαζόμενους οι νέες θυγατρικές, ποιοι θα μεταφερθούν, με ποιο καθεστώς κλπ. Ως γνωστόν η τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, ενέκρινε τη δημιουργία δύο νέων θυγατρικών για τη μεταφορά και τη διανομή. Στη θυγατρική της μεταφοράς, όπου και θα ενσωματωθεί ο ΔΕΣΜΗΕ θα μεταφερθούν οι εργαζόμενοι της γενικής διεύθυνσης, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει και για την οποία υπάρχει συνεννόηση με τη ΓΕΝΟΠ. Εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε μεταγενέστερο στάδιο και στη νέα θυγατρική της διανομής.
Τέλος ένα ακόμη μείζον θέμα της επικαιρότητας που απασχολεί την επιχείρηση και στο οποίο θα αναφερθεί ο κ. Ζερβός είναι το θέμα των swaps και το τι σημαίνει για τη ΔΕΗ η επιτυχία του εγχειρήματος.
ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...