Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος Προσωπικού Δ.Ε.Η. Θεσσαλονίκης

Ο Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος Προσωπικού Δ.Ε.Η. Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1972 και σήμερα αριθμεί περί τα 650 μέλη, υπαλλήλους της Επιχείρησης, συνταξιούχους, αλλά και φίλους εκτός Δ.Ε.Η.

Στην πορεία αυτών των χρόνων ίδρυσε και λειτουργεί:

    Πολιτιστικά τμήματα
  • Χορευτικό
  • Χορωδία
  • Ηλεκτρική Κομπανία
    Αθλητικά τμήματα
  • Ποδόσφαιρο
  • Μπάσκετ
  • Σκάκι

Στον Αθλητικό τομέα, οι ομάδες μας του Σκακιού συμμετέχουν στα Εθνικά Πρωταθλήματα των αντίστοιχων Ομοσπονδιών, η ομάδα του Μπάσκετ στο τοπικό πρωτάθλημα της Ε.Κ.Α.Σ.Θ. και η Ποδοσφαιρική στο πρωτάθλημα του Εργατικού Κέντρου Θεσ/νίκης.

    Κατά την περσινή περίοδο οργανώσαμε ποικίλες εκδηλώσεις όπως:
  • Α’ Ημερίδα Πολιτιστικών – Αθλητικών Φορέων Δ.Ε.Η. Μακεδονίας – Θράκης, Σεπτέμβριος του 2005, που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη του Συλλόγου μας με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών για την παραπέρα συνεργασία των φορέων της Δ.Ε.Η. και το συντονισμό των δράσεών τους.
  • Το Β’ Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Σεπτέμβριος του 2005, με σύνθημα «Ας κρατήσουν οι χοροί…» στην πλαζ της Αρετσούς στην Καλαμαριά, όπου συναντήθηκαν τα χορευτικά σχήματα των Πολιτιστικών- Αθλητικών Συλλόγων της Δ.Ε.Η. και όχι μόνο. Η διοργάνωση είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.
  • Παρουσίαση λαϊκού προγράμματος στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, στα πλαίσια εκδηλώσεων με σύνθημα «Η Ζωή είναι παντού», που πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας στο διάστημα μεταξύ 1ης – 16ης Οκτωβρίου 2005. Η παρέα της Ηλεκτρικής Κομπανίας του Συλλόγου μας αποδέχτηκε με χαρά αυτή την πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιου Παπαληγούρα.
  • Συμμετοχή της Ηλεκτρικής Κομπανίας μας στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Φιλανθρωπικού αυτού Σωματείου με άτομα Νοητικής Καθυστέρησης. Και βέβαια, δε θα μπορούσε να αρνηθεί ο Σύλλογος μας την πρόσκληση που δέχτηκε από το Κέντρο Ειδικής Αγωγής, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά την ευαισθησία του σε παρόμοιες εκδηλώσεις.

Η αγάπη του Συλλόγου μας για το τραγούδι έχει εκδηλωθεί από το 1985, όταν ιδρύθηκε η μικτή μας χορωδία. Μία χορωδία, με σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στο ιστορικό της η χορωδία έχει μία ατελείωτη γραμμή εκδηλώσεων ιδιαίτερης σημασίας, ενώ πρόσφατα έχει συμμετάσχει σε χορωδιακές συναντήσεις της πόλης μας, καθώς και στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Διεθνής Αμνηστία» στις 17 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο εκδηλώσεων με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τη Διεθνή Αμνηστία».

Όλα μας τα τμήματα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Με το σύνολο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου αναδεικνύουμε το άλλο πρόσωπο των υπαλλήλων της Δ.Ε.Η., αυτό που κρύβει καλλιτεχνικές και αθλητικές ευαισθησίες.

Παράλληλα εκδίδουμε το περιοδικό «Θεσσαλονίκης Ρεύμα«, όπου καταγράφουμε τις εκδηλώσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου, αλλά και δίνουμε την ευκαιρία σε όποιον έχει τη διάθεση να εκφέρει τις απόψεις του για τα Πολιτιστικά και Αθλητικά δρώμενα στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...