Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΥΠΕΚΑ: Διευκρινίσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ

Σε διευκρινίσεις για τα τιμολόγια της ΔΕΗ με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου. "Τις τελευταίες ημέρες, και ιδιαίτερα στον σημερινό Τύπο, παρατηρείται μια σύγχυση στις αναφορές των ΜΜΕ όσον αφορά στα νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ. Για την αποκατάσταση της πραγματικότητας το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοινώνει:
Με βάση τα δεδομένα της ΔΕΗ και την επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας του Υπουργείου οι αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο είναι οριακές για κάποιες κατηγορίες καταναλωτών ενώ για άλλες προκύπτει μείωση.
Πιο συγκεκριμένα με βάση τα νέα τιμολόγια:
• Για τις χαμηλές τετραμηνιαίες καταναλώσεις (μέχρι 800 KWh) και υπό την προϋπόθεση ότι το νοικοκυριό έχει ενταχθεί στις διατάξεις του ΚΟΤ προκύπτει μείωση έως 20% (ΚΟΤ Ι ) και έως 30% (ΚΟΤ ΙΙ). Δικαιούνται να ενταχθούν στην κατηγορία αυτή 1.200.000 καταναλωτές. • Για τις χαμηλές τετραμηνιαίες καταναλώσεις (μέχρι 800 KWh) που δεν εντάσσονται στο ΚΟΤ (κυρίως παραθεριστικές κατοικίες, κλειστά σπίτια, δεύτερες κατοικίες, σπίτια μόνιμων κατοίκων εξωτερικού κλπ) προκύπτει μέση αύξηση 9,1%, δηλαδή περίπου 1,8 € το μήνα (για 800 KWh τετραμηνιαία κατανάλωση).
• Για τεραμηνιαίες καταναλώσεις 900 KWh προκύπτει αύξηση 1,7 %, δηλαδή 0,41 € τον μήνα.
• Για τεραμηνιαίες καταναλώσεις 1200 KWh προκύπτει αύξηση 0,99 %, δηλαδή 0,33 € τον μήνα.
• Για τετραμηνιαίες καταναλώσεις 1700 KWh προκύπτει αύξηση 2,1 %, δηλαδή 1,04 € τον μήνα.
• Τέλος, για τετραμηνιαίες καταναλώσεις 2500 KWh προκύπτει μείωση 0,95 %, δηλαδή μείωση 0,89 € τον μήνα.
Στους υπολογισμούς αυτούς περιλαμβάνεται το σύνολο του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας (χωρίς ΦΠΑ).
Υπενθυμίζεται επίσης ότι ως αποτέλεσμα των νέων τιμολογίων προκύπτουν ουσιαστικές μειώσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις της χώρας. Συγκεκριμένα 1.500.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (εμπορικές και βιομηχανικές) θα έχουν μείωση από 18,7% έως 4,7% της μέσης συνολικής τιμής του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.
Η αλλαγή στο σύστημα της προοδευτικής χρέωσης δεν επηρεάζει την τιμή της κιλοβατώρας, απλώς απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού."
ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...