Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:"ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ"

Πολύς θόρυβος γίνετε το τελευταίο διάστημα τόσο για το δάνειο που πήρε η ΓΕΝΟΠ από την Διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις τηλεοπτικού καναλιού με τις δραστηριότητες που έχουν ορισμένα συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Στο θέμα του δανείου τον αρχικό αιφνιδιασμό διαδέχτηκαν οι εξηγήσεις που έδωσαν και οι δύο πλευρές όπου αποσαφήνισαν ότι από την στιγμή που δεν δόθηκαν τα χρήματα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ έπρεπε να παρθεί το έντοκο δάνειο για να ορθοποδήσει η Ομοσπονδία ως αξιόπιστο συνδικαλιστικό όργανο. Όλες αυτές οι κινήσεις δικαιολογημένα δημιουργούν προβληματισμό και σύγχυση στους εργαζομένους που βλέπουν να χάνονται οι μισθοί και τα δικαιώματα τους ενώ τα εκλεγμένα συνδικαλιστικά όργανά τους προσπαθούν να βρουν χρήματα για να τα χρησιμοποιήσουν για λειτουργικές ανάγκες.

Αν γυρίσουμε στο παρελθόν θα θυμηθούμε πως τα προηγούμενα χρόνια η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρωταγωνιστούσε σε μεγάλες μάχες απέναντι σε αντεργατικές κυβερνήσεις και ανεξαρτήτως αν κέρδιζε ή έχανε εκείνο που έμενε στις συνειδήσεις των εργαζομένων ήταν η δυναμική και αδέσμευτη αγωνιστική της δράση όταν ακόμη και σήμερα που οι νόμιμες κατακτήσεις των εργαζομένων αμφισβητούνται με πρωτοφανή τρόπο από την παρούσα ψευτοσοσιαλιστική κυβέρνηση.

Με αγώνες και αίμα κερδήθηκαν χρόνια αιτήματα των εργαζομένων, αποκαταστάθηκαν αδικίες και μέσω των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μεταξύ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και Διοίκησης συμφωνήθηκαν να ρυθμιστούν με αίσθημα δικαίου, εργασιακά και οικονομικά θέματα που απασχολούσαν όλο το προσωπικό. Οπότε όταν οι κυβερνώντες μαζί με τους εργολάβους της ενημέρωσης μιλούν για προνόμια των εργαζομένων στη ΔΕΗ που αφορούν Κοινωνικά και Πολιτιστικά θέματα(ΟΚΔΕ, Μειωμένο Τιμολόγιο) λένε συνειδητά ψέματα και παραπληροφορούν τον ελληνικό λαό διότι όλα αυτά έχουν επιτευχθεί εδώ και πολλά χρόνια νόμιμα μέσω των ΣΣΕ. Οι κατευθυνόμενες επιθέσεις που δεχόμαστε πρέπει να απαντηθούν άμεσα με πειστική επιχειρηματολογία αφού οι καλοπληρωμένοι τηλεαστέρες ποτέ δεν πρόβαλλαν τα προβλήματα των εργαζομένων αλλά αντιθέτως προσπαθούν να μας βάλουν στο στόχαστρο της κοινωνίας ξεχνώντας ότι η ΔΕΗ αφενός είναι ακόμα κερδοφόρα Επιχείρηση(δυστυχώς για αυτούς…) αλλά και αφετέρου πρώτη σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα(δυστυχώς για εμάς…).

Αν λοιπόν υπάρχουν συνδικαλιστές που απολαμβάνουν παράνομα προνόμια με υπέρογκες αμοιβές, έχουν περίεργες εξωσθεσμικές δραστηριότητες και εκμεταλλεύονται με θρασύτητα το αξίωμα τους για να ικανοποιήσουν τις αθέμιτες φιλοδοξίες τους τότε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ οφείλει να λάβει δραστικά μέτρα και να κάνει την δική της αυτοκάθαρση.

Οι μεμονωμένες περιπτώσεις δίνουν τη λαβή στους εργολάβους της ενημέρωσης και στις δυνάμεις του Μνημονίου να αμαυρώνουν άδικα τον σκληρό και τίμιο αγώνα δεκάδων συνδικαλιστών που ανήκουν στην οικογένεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Πρέπει δηλαδή με απλά λόγια η Ομοσπονδία να καθαρίσει την ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ!!!

Στον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ δεν φοβόμαστε τον έλεγχο, την διαφάνεια και είμαστε ανοικτοί σε κάθε δημοκρατική διαδικασία έτσι και η Ομοσπονδία δεν πρέπει να φοβάται κανέναν φορέα ελέγχου αλλά αντιθέτως να πρωταγωνιστήσει ώστε να βρεθούν όσοι είναι ένοχοι και υποταγμένοι στο σύστημα της διαφθοράς και στη συνέχεια να τους αποβάλλει από τις τάξεις της. Δεν είμαστε ένα δίγλωσσο σωματείο το οποίο αναλόγως με την κυβέρνηση που βρίσκεται στο θρόνο της εξουσίας συμπεριφέρεται άλλοτε με σκληράδα και πάθος και άλλοτε με επικοινωνιακά τρικ και παραπλανητικά συνθήματα. Δεν συμπεριφερόμαστε ακραία για να εντυπωσιάσουμε και συνάμα να προσβάλλουμε τους συνομιλητές μας αλλά και δεν παζαρεύουμε την αγωνιστικότητα μας ώστε να λάβουμε ανταλλάγματα για να σιωπήσουμε όπως κάνουν δήθεν αντιπροσωπευτικοί και εξωγενείς προς την Ομοσπονδία συνδικαλιστικοί παράγοντες.

Αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε τα πιο απάνθρωπα και αντεργατικά μέτρα οφείλουμε όλοι μαζί να προχωρήσουμε πιο δυναμικά και με καθαρή φωνή. Τα συνδικαλιστικά βαρίδια που επιβίωσαν χάριν της ευνοιοκρατίας του κομματικού κατεστημένου και έκαναν μεγάλη ζημιά στο αγωνιστικό πρόσωπο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πρέπει να μπουν οριστικά στο περιθώριο μαζί με τους απεργοσπάστες, τους κρυφτούληδες και τους νεόκοπους συνδικαλιστές του καναπέ.

Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ θα είναι μπροστά στους αγώνες αλλά δεν θα συναινέσει και δεν θα ανεχτεί κανέναν που προσβάλλει την συνδικαλιστική μας δράση και το ήθος του Συλλόγου.

ΥΓ: Όσοι προσπαθούν να αμαυρώσουν το Συνδικαλιστικό Κίνημα με άνομες και ανήθικες πράξεις οφείλουν οι ίδιοι από μόνοι τους να αποχωρήσουν από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αλλιώς έχει το χρέος η Ομοσπονδία να τους απομακρύνει άμεσα πριν οι διάφορες περίεργες ιστορίες που προβάλλονται απο την "ζούγκλα" της ενημέρωσης κατασπαράξει τους έντιμους αγωνιστές του Σ/Κ της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...