Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ζερβός: «Η ΔΕΗ θα είναι μια άλλη επιχείρηση σε ένα χρόνο»

«Η ΔΕΗ σε ένα χρόνο θα είναι μια άλλη επιχείρηση» δήλωσε ο Πρόεδρός της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανέφερε ότι η επιχείρηση θα πρέπει να κάνει πράγματα που δεν έκανε την προηγούμενη δεκαετία κυρίως στον τομέα της απελευθέρωσης της αγοράς.

Σε σχέση με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ τόνισε ότι τα εμπορικά τιμολόγια που επιδοτούσαν τα οικιακά και αγροτικά, με βάση τις αρχές της απελευθέρωσης της αγοράς δεν μπορεί να ισχύει. «Δεν μπορείς να πουλάς κάτω του κόστους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι αυτό που επιτεύχθηκε είναι πως ο μεγάλος αριθμός των νοικοκυριών έχει ελάχιστη αύξηση κάτω του πληθωρισμού, ενώ ταυτόχρονα είπε ότι υπάρχει μείωση στα κοινόχρηστα τιμολόγια γιατί τα τιμολόγια στις πολυκατοικίες είναι εμπορικά και εκεί υπάρχει έκπτωση 7-8%. «Οι περισσότεροι μένουμε σε πολυκατοικίες και άρα μιλάμε συνολικά για πολύ μικρή αύξηση της τάξης των λεπτών το μήνα, ούτε του ευρώ».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επενδύσεις της ΔΕΗ που θα είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον, σε συνεργασίες με ξένες αγορές, στα βελτιωμένα δίκτυα διανομής και στην πελατοκεντρική - όπως είπε- πολιτική. Προανήγγειλε επενδύσεις 4 δισ. ευρώ στις συμβατικές πηγές ενέργειας και 2 δισ. ευρώ στις ΑΠΕ στο πλαίσιο πενταετούς περιβαλλοντικού επιχειρησιακού προγράμματος.

«Το σχέδιό μας κοιτάζει όχι μόνο την 5ετία αλλά και την 10ετία» ανέφερε ο Αρθούρος Ζερβός σημειώνοντας τη δραστική αύξηση της ισχύος των ΑΠΕ, διατήρηση ισχύος του φυσικού αερίου, μείωση των λιγνιτικών μονάδων αλλά βελτίωσης της ισχύς τους.

Τέλος, ο κ. Ζερβός προανήγγειλε και επέκταση των υπηρεσιών της ΔΕΗ τονίζοντας ότι στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, η επιχείρηση πρέπει να επεκταθεί και σε υπηρεσίες που θα αφορούν το κομμάτι της εξοικονόμησης και των ενεργειακών.
ΠΗΓΗ:www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...