Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΡΟΖΑΣ ΒΙΔΑΛΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, κληθήκατε όλοι μαζί, να πραγματοποιήσουμε τη Γενική μας Συνέλευση.
Επειδή εμάς στον ΠΑΣΥΠ μας αρέσουνε οι καινοτομίες και η διαφορετικότητα, αποφασίσαμε να παραδώσουμε τη σκυτάλη του διοικητικού απολογισμού στα μέλη μας.
Προβληματιστήκαμε πολύ πριν το κάνουμε γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων, που ασχολούνται με τα κοινά, έχουν συνηθίσει να κινούνται με στερεότυπες, τυπικές διαδικασίες και υποχρεώσεις που ενσαρκώνονται από ένα μικρό βιβλιαράκι που λέγεται καταστατικό και το έχει ο κάθε Σύλλογος και αυτό το καταστατικό λειτουργεί κάθε φορά που απαιτείται.
Τα απλά μέλη ενός Συλλόγου, κλείνονται, ψηφίζουν, χειροκροτούν και τα εκλεγμένα μετά μέλη του κάθε Συλλόγου, υπάρχει μια ομάδα που γίνονται χειροκροτητές και μόνιμοι θαμώνες σε πολυτελή γραφεία, νιώθοντας ότι έτσι αξιοποιούνται και ότι ανεβαίνει η προσωπικότητά τους και ξεχνάνε εντελώς τον κόσμο που τους έχει εκλέξει.
Και υπάρχει και η άλλη ομάδα των ανθρώπων που έχουν εκλεγεί και που σέβονται πάνω από όλα την ψήφο την δική σας και που επιλέγουν έναν άλλο δρόμο.
Έναν δρόμο που τον παίρνουν αφού έχουν υιοθετήσει ότι πρέπει να έχουν καθαρή σκέψη.
Εμείς στον ΠΑΣΥΠ προσπαθούμε με σκληρή δουλειά, να αποτινάξουμε από πάνω μας συμπεριφορές και πρακτικές πιθηκισμού.
Έχουμε συνειδητοποιήσει από πάρα πολύ νωρίς ότι κανένα βάθρο εξουσίας δεν κρατιέται χωρίς την συμμετοχή όλων των μελών του Συλλόγου.
Και στον τελευταίο εργαζόμενο και στο πιο απομακρυσμένο μέρος, σύνορο της Ελλάδας, αφουγκραζόμαστε την παραμικρότερη ανησυχία, αγγίζουμε και αναδεικνύουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα, διότι έχουμε ξεχωρίσει στην συνείδησή μας τα παρακάτω:
Το καθαρό από το βρώμικο, τη μάχη από τη μαζοποίηση, την αλήθεια από τη συνθηματολογία.
Εμείς στον ΠΑΣΥΠ έχουμε κάνει τις επιλογές μας, ακολουθούμε με καθαρή σκέψη τους απλούς εργαζόμενους, είμαστε οπαδοί και συνοδοιπόροι όλων των συναδέλφων που δεν έχουν τίτλους, αλλά απλά καθημερινά ονόματα.
Για εμάς υπάρχει η Μαρία, ο Γιώργος, ο Κώστας, η Ελευθερία, η Σοφία, είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι, που με συνείδηση και περηφάνια, τιμούν το ψωμί τους, αυτό που παίρνουν από αυτή την Επιχείρηση και αυτοί οι άνθρωποι είναι οι εμπνευστές μας.
Μαζί τους κατεβήκαμε στους αγώνες και μαζί τους θέλουμε να συνεχίσουμε.
Εσείς είστε, συνάδελφοι, που μας κάνετε να νιώσουμε την επιτακτική ανάγκη να αναπτυχθούμε και να δηλώσουμε το παρόν μας με ανακοινώσεις, με δελτία τύπου, με εφημερίδες, επισκέψεις, περιοδείες, παρεμβάσεις προς κάθε κατεύθυνση.
Εσείς είστε συνάδελφοι, αυτοί που μας δείξατε τον δρόμο της τεχνολογίας ζητώντας να έχετε τη καθημερινή σας ενημέρωση μέσω του διαδικτύου και φτιάξαμε τη δική σας ηλεκτρονική εφημερίδα.
Εσείς μας πείσατε ότι πρέπει με θάρρος και τόλμη να αναδείξουμε το μεγάλο ζήτημα της ετεροαπασχόλησης που χρόνια τώρα, παγίδεψε συναδέλφους μας, εξαιτίας υπηρεσιακών παραλείψεων αλλά και νομικών ομηριών.
Με αποτέλεσμα, οι συνάδελφοι αυτοί σήμερα να στερούνται χρήματα, κλιμάκια και την ελπίδα για μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Εσείς είστε αυτοί που στέλνετε τα μηνύματα της ελλείψεως προσωπικού, γιατί κάθε χρόνος που περνάει αποχωρούν σε σύνταξη δεκάδες συνάδελφοί μας και απομένετε λίγοι στα πόστα σας, έχοντας να αντιμετωπίσετε όλο και περισσότερη δουλειά.
Εσείς μας τονίζετε ότι η απαίτηση για τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ προϋποθέτει εξασφαλισμένους χώρους υγιεινής και ασφάλειας.
Πράγμα που δεν υπάρχει σήμερα.
Εσείς μας μεταφέρετε το αίτημα για ένα καλύτερο περιβάλλον με λιγότερους ρύπους.
Την ανάγκη νέων επενδύσεων που θα προστατεύσουν την φύση και τις εκμεταλλευόμενες περιοχές από τα εργοστάσια της ΔΕΗ στις τοπικές σας κοινωνίες.
Εσείς μας μεταφέρετε τα παράπονα των πελατών για τις αυξήσεις του ρεύματος όταν όλοι γνωρίζουμε ότι η Επιχείρηση αγοράζει ακριβά από το χρηματιστήριο ενέργειας και πουλά φθηνό ρεύμα στην αγορά των εμπόρων.
Εσείς ήσασταν αυτοί που κρούσατε τον κώδωνα του κινδύνου και μας επισημάνατε λάθη και παραλείψεις της τελευταίας ΕΣΣΕ και μας οδηγείτε να απαιτήσουμε να ολοκληρωθεί η υλοποίηση της δεύτερης φάσης του μισθολογίου και να καταβληθούν άμεσα τα 25.000.000 Ευρώ.
Εσείς οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του ασφαλιστικού, εξειδικευμένοι σε κάθε αντικείμενο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗ, και του ΤΑΥΤΕΚΟ/ΤΕΑΠΑΠ-ΔΕΗ, οι ΟΑΠίτισες δηλαδή και οι ΟΑΠίτες.
Εσείς δίνετε καθημερινά την δική σας μάχη υπερβάλλοντας τον εαυτό σας.
Εσείς οι συνάδελφοι θύματα των εργατικών ατυχημάτων που με την απώλεια της ζωής σας, καθιστάτε εμάς και τη Διοίκηση συνυπεύθυνους για τις κακοτεχνίες, την απουσία της ασφάλειας και την έλλειψη προσωπικού και εμείς τρομάζουμε στη σκέψη ότι αν δεν επιμείνουμε θα χαθούν και άλλες ζωές.
ΠΑΣΥΠίτισες και ΠΑΣΥΠίτες, με την ενεργό σας δράση πετύχατε την προώθηση και την λύση όλων των παραπάνω ζητημάτων.
Εμείς σήμερα απολογούμαστε για όλα αυτά που εσείς μας έχετε υποδείξει και σας παρουσίασα τα αποτελέσματα των ενεργειών μας.
Δεν σταματάμε εδώ, έχουμε να δώσουμε ακόμα πολλούς αγώνες.

Σας ευχαριστώ όλους σας
Ρόζα Βιδάλη
Πρόεδρος ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...