Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Καλοκαίρι με απεργίες στη ΔΕΗ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι που μπορεί να οδηγήσουν σε περικοπές στην ομαλή τροφοδοσία της χώρας με ηλεκτρικό ρεύμα, αρχίζει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Το αίτημά της είναι να δρομολογηθεί άμεσα η πρόσληψη 7.000 υπαλλήλων, όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, καθώς όπως καταγγέλλουν, η έλλειψη προσωπικού στη ΔΕΗ έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις και αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες για την πρόκληση δεκάδων ατυχημάτων.
Κατ΄ αρχήν η ΓΕΝΟΠ σχεδιάζει να παρεμποδίσει τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ στις 25 Ιουνίου, ενώ από τις 29 Ιουνίου μέχρι και τις 12 Ιουλίου αρχίζει απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κατά τις ημέρες αυτές οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν θα δουλεύουν υπερωριακά για την αποκατάσταση τυχόν βλαβών, γεγονός που σημαίνει ότι σε περίπτωση εκδήλωσης ενός μεγάλου καύσωνακαι αν λόγω αυξημένης ζήτησης για ρεύμα σημειωθούν πολλές βλάβες- τότε υπάρχει κίνδυνος περικοπών, ακόμη και μπλακάουτ.
Στις 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη προειδοποιητική απεργία και από τις 20 Ιουλίου και μετά θα αρχίσουν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις.
250 κάτω των 30 ετών!
Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν πως οι εργαζόμενοι στη μεγαλύτερη βιομηχανία που είναι μέχρι 30 ετών (επί συνόλου 23.354) δεν είναι παρά 250 και ότι τα επόμενα χρόνια θα βγουν στη σύνταξη πάνω από 4.500 εργαζόμενοι.
Καταγγέλλουν επίσης ότι την ώρα που η διοίκηση υποτίθεται ότι επιχειρεί να περιορίσει τη σπατάλη, αναγκάστηκε να δώσει 60 εκατ. ευρώ για υπερωρίες και 37,5 εκατ. ευρώ για συσσωρευμένα ρεπό, τα οποία δεν είχε καταβάλει όλα τα προηγούμενα χρόνια, επικαλούμενη τότε οικονομική αδυναμία.
Κατηγορούν ακόμη τη διοίκηση ότι το εποχικό προσωπικό, από μόλις 233 εργαζομένους το 1998, σήμερα αριθμεί 2.790.

ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...