Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Αναταραχή για τους σεκιουριτάδες!

Αναταραχή επικρατεί από χθες στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.
Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έκαναν κατάληψη στην είσοδο των γραφείων διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση της διοίκησης να τοποθετήσει υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης (κοινώς σεκιουριτάδες) στην είσοδο των γραφείων, που θα λειτουργούν επικουρικά με τους μόνιμους υπαλλήλους της επιχείρησης οι οποίοι έχουν βάρδια.
Κύκλοι της διοίκησης πάντως έλεγαν ότι η απόφαση υπαγορεύτηκε από την πρόσφατη αποκορύφωση έκτακτων περιστατικών μετά τον Δεκέμβριο, όταν ομάδες αναρχικών άρχισαν να εισβάλλουν σχεδόν όποτε ήθελαν στα γραφεία και να αποτελούν απειλή για τους εργαζόμενους και την περιουσία της εταιρείας. Αμφότερες οι πλευρές φαίνονται αποφασισμένες και εμμένουν στις θέσεις τους.

...και τιτλοποίηση
Εν τω μεταξύ, το ισπανικό μοντέλο της τιτλοποίησης στα τιμολόγιά της θέλει να εφαρμόσει ο εικονιζόμενος στο σκίτσο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Τ. Αθανασόπουλος προκειμένου να εξασφαλίσει μια σταθερή ροή εσόδων τα επόμενα χρόνια.
Πρόκειται για ένα μοντέλο με ρυθμιζόμενα τιμολόγια από το κράτος, που εφαρμόζεται σε χώρες όπως η Ισπανία και που επιτρέπει στις εταιρείες ηλεκτρισμού να καλύπτουν τις όποιες «απώλειες» έχουν σε χρονιές σαν την περυσινή, οπότε το κόστος των καυσίμων εκτινάχθηκε στα ύψη.
Οι πέντε ενεργειακές εταιρείες της Ισπανίας (Ιberdrola, Εndesa, Union Fenosa, Ηidrocantabrico και Εlcogas) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε «τιτλοποίηση του ελλείμματος» μεταξύ τιμολογίων και κόστους, κάτι που θέλει- όπως πληροφορείται η στήλη- να κάνει και η ΔΕΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...