Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Φέρνει 4.600 προσλήψεις η …απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Στην πραγματοποίηση συνολικά 4.600 προσλήψεων, εκ των οποίων οι μισές αφορούν σε νέες προκηρύξεις, προχωρεί η Διοίκηση της ΔEΗ, με φόντο τις αντιδράσεις της ΓΕΝΟΠ για την έλλειψη προσωπικού και την προκήρυξη απεργιών στο κατακαλόκαιρο.
Σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ επισημαίνεται ότι η Εταιρεία διανύει μια εποχή με μοναδικές απαιτήσεις, πέραν κάθε προηγούμενου, σε ότι αφορά το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον.
Οι συνθήκες λειτουργίας της Επιχείρησής έχουν πλέον αλλάξει ριζικά και προσιδιάζουν σε πολύ λίγα σημεία με αυτές του παρελθόντος.
Αυτό έχει να κάνει και με την ωρίμανση της Εταιρείας, αλλά και πολύ περισσότερο με τις αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αγορά.
"Η ΔΕΗ, επιλέγοντας να είναι ένας ισχυρός ενεργειακός παράγοντας στον τόπο μας, εκπόνησε και δεσμεύτηκε με το Επιχειρησιακό Σχέδιο 2009-2014 να εξοικονομήσει συνολικά €2,2 δισεκατομμύρια στην εξαετία και €500 εκ. (σε τιμές 2008) για κάθε έτος λειτουργίας από το 2014 και μετά.
Ο στόχος εξοικονόμησης δαπανών πρέπει να επιτευχθεί με κάθε θυσία, διαφορετικά διακυβεύεται η δυνατότητα χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ.
Και, φυσικά, το σχέδιο αυτό υπόκειται σε αναθεωρήσεις, στο βαθμό που σημειώνονται αλλαγές σε σημαντικά θέματα όπως περιβαλλοντικές απαιτήσεις ή μεταβολές στο επιχειρηματικό και θεσμικό περιβάλλον", αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η διοίκηση εκτιμά ότι δεν είναι πλέον δόκιμη η λειτουργία όλων των καταστημάτων και των σημείων εξυπηρέτησης πελατών, όπως ήταν στο παρελθόν.
"Σύγχρονες μέθοδοι είσπραξης λογαριασμών, απλοποίηση διαδικασιών, καθώς επίσης και άλλες μορφές βελτιστοποίησης της δουλειάς, καθιστούν αναγκαίο τον επαναπροσδιορισμό και τον εξορθολογισμό της λειτουργίας κατά τόπους.
Επίσης, η ομαδοποίηση εργασιών και η αναδόμηση λειτουργιών και σε άλλες μονάδες, θα καταστήσουν δυνατή τη διεκπεραίωση της εργασίας με μικρότερο αριθμό αλλά περισσότερο εκπαιδευμένων εργαζομένων, έτσι ώστε να μην καταστεί απαραίτητη η αντικατάσταση όλων όσων φεύγουν με συνταξιοδότηση", υποστηρίζεται.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, αναγνωρίζοντας το γεγονός του μεγάλου μέσου όρου ηλικίας του ανθρώπινου δυναμικού της, της απώλειας τεχνογνωσίας, λόγω της αποχώρησης εργαζομένων για συνταξιοδότηση, αλλά και της αναγκαιότητας τήρησης των κανόνων ασφαλούς εκτέλεσης της εργασίας, και αφού έλαβε υπόψη τις πρόσφατα αναθεωρημένες ανάγκες της Επιχείρησης σε νέους εργαζόμενους από τις Μονάδες της, θα υλοποιήσει κατά το 2009 και 2010 τις παρακάτω προσλήψεις:
- 2.035 προσλήψεις από την Προκήρυξη 1/2007
- 142 προσλήψεις από την Προκήρυξη 2/2007 - 120 προσλήψεις από την Προκήρυξη 1/2008
- 277 νέες προσλήψεις για τη Γενική Διεύθυνση Παραγωγής με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009 - 300 νέες προσλήψεις για τη Γενική Διεύθυνση Ορυχείων με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009
- 241 νέες προσλήψεις για τη Γενική Διεύθυνση Μεταφοράς με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009
- 460 νέες προσλήψεις για την Γενική Διεύθυνση Διανομής με την έκδοση νέας Προκήρυξης μέσα στο 2009
- Επιλεγμένες νέες προσλήψεις για τις λοιπές Γενικές Διευθύνσεις της Επιχείρησης με νέα Προκήρυξη το 2009
- Επιπλέον των παραπάνω, θα προκηρυχθούν περίπου 1.000 ακόμα νέες θέσεις μέσα στο 2010.
Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τα μέσα Ιουλίου με προοπτική η κινητοποίηση να πάρει την μορφή επαναλαμβανόμενων 24ωρων απεργιών.
Η Ομοσπονδία έχει κατηγορήσει την Διοίκηση για σχέδιο απαξίωσης της επιχείρησης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα ακόλουθα στοιχεία:
α) το 1994 η ΔΕΗ είχε 36710 εργαζόμενους. Σήμερα 15 χρόνια μετά 23354!
β) τα τελευταία χρόνια έφυγαν σε σύνταξη 5500 συνάδελφοι χωρίς να αντικατασταθούν!Είμαστε σίγουροι ότι αντιλαμβάνεστε τι τεράστια ζημιά έγινε, πόση πολύτιμη τεχνογνωσία χάθηκε χωρίς να μεταφερθεί ένα μέρος της σε νέους συναδέλφους αφού δεν υπήρχαν!!
γ) Σήμερα ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στη ΔΕΗ είναι 48 ετών!
δ) Οι εργαζόμενοι που είναι μέχρι 30 ετών επί συνόλου 23354 είναι κάτω από 250!
ε) Οι εργαζόμενοι που είναι πάνω από 50 ετών είναι 8300!
στ) Στα επόμενα 2.5 χρόνια θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης πάνω από 4500 συνάδελφοι!
ζ) Από την ημέρα που βγαίνει στον "αέρα" μια προκήρυξη για προσλήψεις μέχρι να έρθει ο πρώτος θα περάσουν 3 χρόνια!
Η Ομοσπονδία επίσης καταγγέλλει ότι οι υπερωρίες πέρσι έφτασαν τα 60 εκατομμύρια, ενώ η ΔΕΗ είναι αναγκασμένη να πληρώσει περί τα 38 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους της για ρεπό τα οποία όφειλε αλλά δεν μπορούσε να τους δώσει…

ΠΗΓΗ: http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...