Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Παραμένει sell η μετοχή της ΔΕΗ



Διατηρεί «sell» για την UBS η μετοχή της ΔΕΗ, όπως σχολιάζει η ελβετική τράπεζα σε χθεσινή της ανάλυση, στην οποία μειώνει την τιμή-στόχο στα 5 από την προηγούμενη των 5,5 ευρώ.
Όπως τονίζει, οι τιμές άνθρακα οδεύουν προς κατάρρευση, γεγονός που είναι θετικό για τα κέρδη και για την μετοχή, και βραχυπρόθεσμα θα δώσει ώθηση (στην μετοχή).
Ωστόσο, εκτιμά ότι η αύξηση του κόστους χρηματοδότησης και οι ασθενέστερος προοπτικές για τη ζήτηση, λογικά θα εξισορροπούν και με το παραπάνω την θετική επίδραση από την μείωση των υποχρεώσεων άνθρακα.
Συνολικά, για το λόγο αυτό, υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2012-2020 κατά 4% μέσο όρο. Για τα επόμενα δύο έτη, οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες, «και είμαστε 25% χαμηλότερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις».
«Εξακολουθούμε να αναμένουμε απροθυμία από την πλευρά της κυβέρνησης να εφαρμόσει σημαντικές αυξήσεις στα τιμολόγια, δεδομένου του δύσκολου μακροοικονομικού περιβάλλοντος».
Τονίζει ακόμη ότι παρά την μείωση των τιμών άνθρακα, θεωρεί ότι τα κόστη χρηματοδότησης και οι χαμηλότεροι όγκοι θα προκαλέσουν μια ξεκάθαρα αρνητική επίδραση στα κέρδη.
Από την πλευρά της η Marfin Analysis αναμένει για το εννεάμηνο της ΔΕΗ καθαρά κέρδη 98,2 εκατ. ευρώ, χαμηλότερα 81% σε σχέση με πέρυσι, τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 777,1 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 36,5% και συνολικά έσοδα 4,207 δις. ευρώ, χαμηλότερα κατά 6,3%.
Σύμφωνα με την Marfin Analysis, τα ασθενή αυτά στοιχεία αποτυπώνουν την επιδεινούμενη μακροοικονομική κατάσταση και την ανικανότητα της εταιρείας να περάσει το κόστος της αυξημένης ενέργειας στους καταναλωτές, στο τρέχον περιβάλλον.
Η ΔΕΗ ανακοινώνει τα αποτελέσματα της περιόδου στις 25 Νοεμβρίου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

 ΠΗΓΗ: http://www.energypress.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...