Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Αναβολή για τις 30 Νοεμβρίου πήρε η δίκη των 15 ατόμων που συνελήφθησαν έξω από το κτήριο της ΔΕΗ στο Χολαργό, κατηγορούμενοι για παρακώλυση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας
 Για τις 30 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ καθώς το αυτόφωρο δεν κατάφερε να εντοπίσει τους μάρτυρες υπεράσπισης στην υπόθεση. Έτσι, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Νωρίτερα, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας σε βάρος των 15 συλληφθέντων στην κατάληψη της ΔΕΗ Χολαργού.

Ένας από τους συλληφθέντες, πολίτης, βαρύνεται επιπλέον με το αδίκημα της αντίστασης κατά της αρχής.
Στην εισαγγελία έσπευσε ο Μανόλης Γλέζος, ο οποίος μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα και ζήτησε να καταθέσει υπέρ των συλληφθέντων συνδικαλιστών και πολιτών. Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία στο στάδιο της ποινικής δίωξης και έτσι ο κ. Γλέζος δήλωσε ότι θα καταθέσει στο δικαστήριο.
Έξω από το εισαγγελικό γραφείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες συνδικαλιστές, πολίτες και φίλοι των κατηγορουμένων οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης προς αυτούς. Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος από το παράθυρο της εισαγγελέας φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τους συγκεντρωμένους: "Στο μάθημα της υποταγής θα μένουμε πάντα μετεξεταστοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...