Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Παπαρήγα και Τσίπρας στην κατάληψη της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Καμία επανάπαυση μπροστά στο κάλεσμα της κυβέρνησης να ανασταλεί για λίγες μέρες η διακοπή ρεύματος... από όσους δεν πληρώνουν τον έκτακτο φόρο ακινήτων, ζήτησε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία επισκέφθηκε το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ στη λεωφόρο Μεσογείων.

Έκανε λόγο για υποκριτικό ελιγμό για τα μάτια του κόσμου και ζήτησε «να καταργηθεί το χαράτσι για όλους», σημειώνοντας ότι «κανείς δεν έχει δικαίωμα να κόβει ένα κοινωνικό αγαθό, γιατί κάποιος δεν πληρώνει ένα χαράτσι. Αύριο θα βάλουν χαράτσι και στο νερό. Είναι παράνομο, να καταργηθεί».

Όπως είπε, ας βάλει η κυβέρνηση 45% φόρο στο μεγάλο κεφάλαια και να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές.

Η κα. Παπαρηγα ζήτησε από τους πολίτες να υψώσουν μία σιδερένια γροθιά με αποφασιστικότητα και χωρίς φόβο, ενώ δήλωσε ότι οι δήμαρχοι που καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν «πολύ καλά κάνουν». Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτό πρέπει να κάνουν και οι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων.

«Μαζί με τους εργαζομένους στη ΔΕΗ πρέπει να υψώσουμε την ίδια σιδερένια γροθιά, με αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο, η αλληλεγγύη πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Με όποιο τίμημα κι αν υπάρχει. Αυτό το χαράτσι πρέπει να καταργηθεί» δήλωσε η κ Παπαρήγα.

Με συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε ο Αλ. Τσίπρας

Να καταργηθεί το «παράνομο, αντιλαϊκό και αντισυνταγματικό», όπως το χαρακτήρισε, χαράτσι της ΔΕΗ, ζήτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφτηκ τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που έχουν καταλάβει το κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, στη λεωφόρο Μεσογείων.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην απόφαση της επιχείρησης να αναστείλει- προσωρινά- τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στους καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, μίλησε για την πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος και ζήτησε από τους πολίτες να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την αντιλαϊκή της πολιτική ισοπεδώνει την κοινωνία.


http://deinews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...