Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


Δηλώνουν πως θα παραμείνουν εκεί για να εμποδίσουν τις διακοπές σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι
- "Εάν τολμήσουν να πουλήσουν λιγνιτικές μονάδες" θα ακολουθήσουν σκληρές κινητοποιήσεις
- Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις
Περίπου 200 εργαζόμενοι της ΔΕΗ κάνουν κατάληψη στο Κέντρο Εκδοσης Εντολών Διακοπής Ρεύματος στη λεωφόρο Μεσογείων, προκειμένου να "μη φύγει καμία εντολή διακοπής σε κανένα σπίτι φτωχού, ανέργου, μικροσυνταξιούχου", όπως είπε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ν. Φωτόπουλος. Μάλιστα δηλώνουν οτι θα παραμείνουν έως το πρωί της Δευτέρας ωστε να εμποδίσουν τους εργαζόμενους το κέντρο να μπουν στο κτίριο.
Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει εξάλλου ότι συγκροτούνται ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να εμποδίσουν τις αποκοπές λόγω μη πληρωμής του τέλους ακινήτων.

Σημειώνεται πάντως ότι η ΔΕΗ ανέστειλε για λίγες ημέρες τις εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Οικονομικών, έως ότου ψηφιστούν οι ρυθμίσεις για την προστασία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. Οι εντολές διακοπής θα εκδίδονται μεν αλλά στο διάστημα αυτό δεν θα υλοποιούνται.

Προχωρούν σε 48ωρες απεργίες
Το Σάββατο το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αποφάσισε την πραγματοποίηση 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, κατά της απόφασης για πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και για δημιουργία "μικρής ΔΕΗ". Η ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεων, όπως αναφέρεται, "θα καθοριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αμέσως μόλις η κυβέρνηση προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση των απαράδεκτων προτάσεών της."

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν σχέση με επενδύσεις, δεν δημιουργούν προστιθέμενη αξία και δεν θα προσφέρουν τίποτα στους ανέργους, τους καταναλωτές και την κοινωνία.

Σημειώνεται ότι η πρόσβαση ιδιωτών στη λιγνιτική παραγωγή ρεύματος επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ περιλαμβάνεται ως όρος και στο μνημόνιο.

Η ΓΕΝΟΠ περλαμβάνει στην ανακοίνωση και συνθήματα για τις μονάδες ("Μολών λαβέ, κύριε Παπαδήμο έλα να τις πάρεις, σε περιμένουμε") και καταλήγει:

"Η κυβέρνηση των συμφερόντων που επιβλήθηκε παρά τη θέληση του λαού, να γνωρίζει από τώρα ότι για να καταφέρει να ξεπουλήσει την περιουσία του Ελληνικού λαού θα χρειαστεί να ξεπεράσει (πέρα από τα ανυπέρβλητα νομικά) πολλά εμπόδια."

Μιλώντας στον NewsIt ο γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, κ. Κατσαρός έκανε λόγο για πολύ σκληρές κινητοποιήσεις εάν η κυβέρνηση τελικά αποφασίσει να ανακοινώσει την πώληση λιγνιτικών μονάδων και πως θα αντιμετωπίσει σοβαρά εμπόδια μπροστά σε μία ενδεχόμενη τέτοια απόφαση.

Όπως σημείωσε οι απεργίες σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσουν άμεσα μόλις ο κ. Παπακωνσταντίνου ανακοινώσει την πώληση. 


 http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...