Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Παπακωνσταντίνου: 4 λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ προς πώληση

Την πώληση 4 μονάδων της ΔΕΗ, με ταυτόχρονη συμφωνία ανταλλαγής ισχύος με την Ε.Ε., ανακοίνωσε  από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
«Έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πρόσβαση τρίτων στους λιγνίτες. Θα πουληθούν 4 μονάδες της ΔΕΗ και θα υπάρχει μια συμφωνία ανταλλαγής ισχύος», είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, μόλις κλείσουν και τα τελευταία ανοιχτά ζητήματα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράλληλα τόνισε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2012 θα έχει ολοκληρωθεί η σύσταση των θυγατρικών μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ, ενώ στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της εταιρείας υπάρχουν ακόμη τρία βασικά ζητήματα: η μείωση του ποσοστού του δημοσίου, η δυνατότητα πώλησης μεριδίων στις θυγατρικές μεταφοράς και διανομής και η δημιουργία της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» που θα ανοίξει την αγορά προς όφελος των καταναλωτών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης ότι προχωρούν οι αποκρατικοποιήσεις για ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ ενώ στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι οι έρευνες πετρελαίου καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για το Ιόνιο και την Κρήτη.
Για τις ΑΠΕ ο υπουργός τόνισε ότι στόχος είναι να σταθεροποιηθεί το επενδυτικό περιβάλλον και σύντομα θα ανακοινωθούν αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων μέσα από τις εγγυημένες τιμές και το τέλος που πληρώνουν οι καταναλωτές.
Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε στη απλοποίηση των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, η οποία αναμένεται να "ξεμπλοκάρει"  δεκάδες μεγάλες επενδύσεις και να συμβάλει στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας.

 http://www.energypress.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...