Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ… ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ.

Η ασκούμενη πολιτική ιδιωτικοποίησης της Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνοδεύεται παράλληλα και από την στοχευμένη φτωχοποίηση των εργαζομένων στην ΔΕΗ. Με το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο και τώρα με το Πολυνομοσχέδιο, κατεδαφίζεται κάθε κατάκτηση του εργαζόμενου και του συνταξιούχου και μαζί με αυτές, κατεδαφίζεται και κάθε έννοια δικαίου, μιας και πλήθος από τα μέτρα που εφαρμόζονται είναι αντισυνταγματικά και έξω από κάθε λογική.
Μέσα σε όλα τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που εφάρμοσαν και άλλα που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν στους εργαζόμενους, είναι και η μείωση της εκτός έδρας αποζημίωσης που πέρασε χθες από την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ σε επίπεδα και υπό όρους που την καθιστούν απαγορευτική (ανώτατο όριο ημερών που θα καταστήσει ανέφικτη την υλοποίηση πολλών δραστηριοτήτων, δραματική μείωση της ΗΕΕΑ (63€) που καθιστά αδύνατη την διαβίωση του προσωπικού, αύξηση χιλιομετρικής απόστασης στα 120 έως 160 χιλ. κλπ).
Η ΔΕΗ εξ αιτίας του είδους των υπηρεσιών και του αγαθού που προσφέρει στους Έλληνες πολίτες, είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί συνεχώς όλο το 24ωρο. Είναι υποχρεωμένη να επισκευάζει τα δίκτυα και τις Μονάδες Παραγωγής όποτε παρουσιασθεί βλάβη, μέρα ή νύχτα, Χριστούγεννα ή Πάσχα. Μέρος των εργασιών αυτών εκτελούνται από εξειδικευμένα συνεργεία που επεμβαίνουν συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες όπου χρειαστεί, σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας και ειδικά στον δυσπρόσιτο νησιωτικό χώρο.
Η υλοποίηση της σχετικής απόφασης του  ΔΣ, θα οδηγήσει την ΔΕΗ με μαθηματική ακρίβεια στο να παραδώσει όλες αυτές τις εργασίες σε εργολάβους, με ότι αυτό σημαίνει για την ποιότητα του έργου που θα εκτελείται και το κόστος της. Οι νομικοί ακροβατισμοί της Διοίκησης, προσπαθούν χωρίς αποτέλεσμα να μας πείσουν πως είναι δήθεν υποχρεωμένη,  να εξομοιώσει την αντίστοιχη αποζημίωση με αυτή του Δημοσίου. Άλλοτε διαλαλούν ότι η Επιχείρηση λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (εισηγμένη στο Χ.Α. ΔΕΚΟ) και άλλοτε την θεωρούν Δημόσια Επιχείρηση, όποτε και οι εργαζόμενοι θεωρούνται αυτομάτως Δημόσιοι υπάλληλοι.
Φτάνει πια αυτή η κοροϊδία !
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν θα το επιτρέψει, θα υπερασπισθεί με κάθε τρόπο τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, όσων συναδέλφων εργάζονται σε εκτός έδρας εργασίες.
Άλλωστε η εκτός έδρας αποζημίωση έχει μειωθεί ήδη αρκετά από την διακοπή της αυτοτελούς φορολόγησης και από την μείωση των μισθών επί των οποίων υπολογίζεται.
  • Ø Αν όπως λέει η Διοίκηση ότι πίσω από την νομικά αστήριχτη απόφαση τους δεν κρύβεται πρόθεση να παραδώσουν τις εκτός έδρας εργασίες στους εργολάβους τότε να φροντίσει άμεσα και πριν μπούμε σε σκληρή σύγκρουση να βρει λύση.
Από το αποτέλεσμα θα αποδειχθούν οι προθέσεις της
  • Ø Αν όπως λέει η Διοίκηση  ο νόμος για το εκτός έδρας περιλαμβάνει 100% και τη ΔΕΗ τότε ας απαιτήσει από τον Υπουργό να καταθέσει τροπολογία εξαίρεσης της ΔΕΗ ως η βαριά βιομηχανία της χώρας εκ της οποίας παράγεται το αγαθό της Ηλεκτρικής Ενέργειας και το οποίο πρέπει να παρέχεται αδιαλείπτως βρέξει – χιονίσει 24 ώρες  το 24ωρο σε κάθε άκρη της χώρας.
Η ανοχή μας έχει εξαντληθεί, γι αυτό καλούμε την Διοίκηση άμεσα να βρει λύση.
Αν άμεσα δεν βρεθεί λύση για ότι ακολουθήσει δεν θα φταίμε εμείς.
Η ΔΕΗ τις δεκαετίες που πέρασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό χτίστηκε με το εκτός έδρας χιλιάδων συναδέλφων, δεν θα αφήσουμε κανέναν να τα παραδώσει όλα στους εργολάβους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...