Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Διαλυτική η λογική της διοίκησης

Καταγγέλλουμε τη διοίκηση της ΔΕΗ για προχειρότητα, ανευθυνότητα, διαλυτική συμπεριφορά και αντιεπιστημονική προσέγγιση,
γιατί με τον τρόπο που κάνει τις μειώσεις των μισθών δημιουργεί αδικίες, σπέρνει τη σύγχυση και την απογοήτευση.


Συνάδελφοι –σσες
Με το ηθικό ανάστημα του συνδικάτου που σε χρόνο dt με τις συντονισμένες και αποφασιστικές  κινήσεις του κατάφερε να εξαιρεθούμε από το ενιαίο μισθολόγιο των συναδέλφων μας Δημοσίων Υπαλλήλων και να αποφύγουμε τον όλεθρο, την καταστροφή και την καταδίκη των οικογενειών μας,  όπως δυστυχώς συνέβη με τους Δημόσιους Υπαλλήλους, αλλά και
με το ηθικό ανάστημα του Συνδικάτου που πορεύεται στη βάση του δίκαιου και της αλληλεγγύης πάνω από μικρόψυχες και μικροαστικές προσεγγίσεις, πριν από 20 ημέρες περίπου ξεκινήσαμε τις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, για το πως θα γίνουν οι μειώσεις των μισθών μας, ακριβώς για να υπερασπιστούμε το δίκαιο.
Η πρότασή μας, με την οποία προσήλθαμε στις συζητήσεις ήταν, οι όποιες μειώσεις που θα έχουν προσωρινή εφαρμογή (το ανώτερο 3 μήνες μέχρι να καταλήξουμε, μέσα σ’ αυτούς τους 3 μήνες στην οριστική μορφή που θα πάρουν), να γίνουν κλιμακωτά.
Δυστυχώς η Διοίκηση παρά τις προσπάθειες που κάναμε, δεν υποχώρησε από την απαράδεκτη και διαλυτική λογική της, να βάλει συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης στις μεταβλητές αποδοχές αλλά και τα ειδικά επιδόματα.
Από τις προηγούμενες ενημερωτικές ανακοινώσεις μας, έχουμε εξηγήσει πόσο λαθεμένη είναι η επιλογή της αυτή.
Με τη σημερινή μας ανακοίνωση και μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ομοσπονδίας μας, για μια φορά ακόμη, θέλουμε να καταγγείλουμε τη στάση της και κυρίως να επισημάνουμε την ευθύνη που αναλαμβάνει, για την αναστάτωση του προσωπικού και για τις αδικίες που δημιουργεί.
Ταυτόχρονα όμως και κυρίως με βάση αυτό που η ίδια λέει, δηλαδή όταν στο τέλος του τριμήνου και αφού καταλήξουμε στο πως θα διαμορφωθούν τελικά οι μειώσεις στην κάθε κατηγορία και κάθε ειδικότητα, θα επιστραφούν χρήματα σε όσους τυχόν αδικηθούν στις προσωρινές μειώσεις του τριμήνου, τις επισημαίνουμε, μην τυχόν και διανοηθεί, ότι οι μειώσεις που επιβάλει τώρα (για το τρίμηνο), θα πάρουν μόνιμο χαρακτήρα.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα προσέλθει στην όποια συζήτηση με σκοπό και στόχο στο τρίμηνο να καταλήξουμε στο πως θα διαμορφωθούν τελικά οι μισθοί της κάθε κατηγορίας και ειδικότητας.
Και για να το ξεκαθαρίσουμε οριστικά από τώρα λέμε ότι τυχόν σκέψεις (εάν δεν βρεθεί κοινή φόρμουλα) οι μειώσεις αυτές να παγιοποιηθούν ή ότι η Διοίκηση θα προχωρήσει μονομερώς στο να κάνει ότι θέλει θα πάνε στο καλάθι των αχρήστων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...