Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μεγάλη η ζημιά της ΔΕΗ από το "χαράτσι"

Το καταρρακωμένο κύρος της με την εμπλοκή της στην είσπραξη του τέλους στην ακίνητη περιουσία, που, από «χαράτσι Βενιζέλου», έγινε «χαράτσι ΔΕΗ», προσπαθεί να περισώσει με μεγάλη καθυστέρηση η επιχείρηση.
Αντιμέτωπίζει το διασυρμό, ως επακόλουθο της αγανάκτησης των πολιτών. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην μπορεί να εισπράξει τα οφειλόμενα, ενώ παράλληλα είναι υποχρεωμένη να απολογείται, αν και δεν έχει καμία ανάμειξη για λάθη και κάθε είδους παραλείψεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα παραπάνω την ώθησαν στην απόφαση να αντιδράσει, αλλά με εντελώς παθητικό τρόπο.
Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΔΕΗ θα αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες να παρέχουν στους καταναλωτές διευκρινίσεις και πληροφορίες αναφορικά με τις διαδικασίες υπολογισμού και είσπραξης του Ειδικού Τέλους (χαράτσι) στους λογαριασμούς ρεύματος.
Οι εξωτερικοί συνεργάτες, θα βρίσκονται στα πρακτορεία της ΔΕΗ και θα προωθούν αιτήματα για τα οποία απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για τη διευθέτηση τους, όπως: απαλλαγές ή χρεώσεις με μειωμένους συντελεστές ειδικών περιπτώσεων βάσει της νομοθεσίας κ.λπ.

 Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...