Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

O βασικός μισθός πρέπει να μείνει όπως είναι...

Συνάδελφοι,-ες

Σε συνέχεια των δυο πρώτων ανακοινώσεων, σας ενημερώνουμε ότι και στις νέες συναντήσεις με τη Διοίκηση ,την Παρασκευή αλλά και σήμερα Κυριακή, δεν κατέστει δυνατό να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για το πώς θα γίνουν οι «προσωρινές» μειώσεις.
Παρ΄ ότι θα μπορούσε να πει κανείς ότι αφού οι μειώσεις που θα γίνουν τώρα (μέχρι να καταλήξουμε σε 3 μήνες στην τελική τους «μορφή») θα είναι προσωρινές και δεν χρειάζεται και τόση τριβή για το πώς ακριβώς θα γίνουν, εμείς λέμε πως, όχι δεν είναι έτσι .
Η θέση μας είναι ότι και οι προσωρινές μειώσεις, πολύ δε περισσότερο οι τελικές, πρέπει να εκπέμπουν αδιαμφισβήτητο στίγμα δικαιοσύνης.
Οι όποιες  αποφάσεις, ακόμα και αν είναι προσωρινές, να σηματοδοτούν μεν, αλλά να μην μας εγκλωβίζουν σε στόχους που πολύ πιθανό είναι ότι δεν μπορούν να πιαστούν.
Εμείς ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εμμένουμε ότι δεν είναι σωστό να μπουν συγκεκριμένα ποσοστά μείωσης των μεταβλητών και των ειδικών επιδομάτων πριν δούμε με συγκεκριμένη μελέτη -και χωρίς να διαλύσουμε την επιχείρηση- τι μπορούμε να εξοικονομήσουμε από αυτές τις κατηγορίες δαπανών.
Επιπροσθέτως εμμένουμε στο να μην μειωθεί το κλιμάκιο και ο Βασικός Μισθός.
Για εμάς και αυτό για πολλούς λόγους ο βασικός μισθός πρέπει να μείνει όπως είναι σήμερα και οι μειώσεις να αναγράφονται σε ξεχωριστό «κουτάκι»- κωδικό .
Η πρόταση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τις προσωρινές μειώσεις και για κάθε εργαζόμενο με αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης είναι αυτονόητο να γίνουν κλιμακωτά.
Ο καθένας να  συμμετέχει στις αναγκαστικές μειώσεις  ανάλογα με το εισόδημα του .

 Υ.Γ
Ανεξαρτήτως της όποιας κατάληξης, του πως θα γίνουν οι προσωρινές μειώσεις είναι αυτονόητο, ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν πρόκειται να συμφωνήσει να γίνουν μειώσεις των μεταβλητών που πραγματοποιήθηκαν κατά το μήνα Οκτώβριο που ως γνωστόν κρατούνται με την εξόφληση του Νοεμβρίου.
Αυτό είναι αδιανόητο και κυρίως παράνομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...