Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ : Φταίνε οι δήμοι για τις υπερχρεώσεις με το τέλος ακινήτων !

Αλαλούμ… συνέχεια με το ειδικό τέλος ακινήτων, με τη ΔΕΗ να «δείχνει» ως υπεύθυνους για τις όποιες υπερχρεώσεις τους δήμους, και τους τελευταίους να ενημερώνουν όσους απευθύνονται σε αυτούς ότι φταίει η επιχείρηση για τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμό του.
Σε χθεσινή της ανακοίνωση η ΔΕΗ, και ενώ έχει ήδη αποστείλει γύρω στα 2,5 εκατ. «φουσκωμένους» με το τέλος ακινήτων λογαριασμούς, αναφέρει ότι αυτό, υπολογίζεται με τα στοιχεία που της χορηγούν οι δήμοι για τον καθορισμό του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (τιμές ζώνης, και τετραγωνικά μέτρα), «δείχνοντας» εκείνους ως αποκλειστικά υπεύθυνους για τα όποια λάθη. 
Και καλεί όσους καταναλωτές έχουν λάβει λανθασμένους λογαριασμούς να πληρώσουν το τέλος, ακόμα κι αν είναι λάθος, ώστε να μην απειληθούν με διακοπή ρεύματος, και μετά να απευθυνθούν στην Εφορία για τις όποιες διορθώσεις. αράλληλα, έθεσε από χθες σε λειτουργία ειδική τηλεφωνική γραμμή στο δεκαψήφιο αριθμό 2142141000 για παράπονα και απορίες καταναλωτών σχετικά με το ειδικό τέλος. 
Αλαλούμ…
Όπως λένε από την επιχείρηση, μετά από το θόρυβο που ξέσπασε για υπερχρεώσεις στο τέλος, κάποιοι δήμοι της έστειλαν νέα αρχεία με διορθωμένα στοιχεία. Αρχεία με στοιχεία που διαφέρουν από εκείνα που είχε στη βάση πληροφοριών της κατά την 17/9/2011, βάσει των οποίων και υπολογίστηκε το τέλος. Αλλά σύμφωνα πάντα με την επιχείρηση, ούτε εκείνη ούτε οι άλλοι προμηθευτές ηλεκτρισμού έχουν… δικαίωμα μεταβολής στοιχείων, διορθώσεων και επιστροφής χρημάτων, πλην της εφορίας. 
Έτσι, τα στοιχεία που έστειλαν οι δήμοι μετά την 17/9/2011 δεν μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογισμό του ειδικού τέλους, αλλά μόνο τον υπολογισμό του ΤΑΠ.
Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΗ σημειώνει ότι εφόσον οι καταναλωτές εκτιμούν ότι υπάρχουν λάθη, αν πρόκειται για ευπαθείς ομάδες, τότε μπορούν να αποστέλλουν sms στο Taxis (μέσω του 54160), και εκείνο μετά την επεξεργασία των στοιχείων θα την ενημερώσει, προκειμένου στον επόμενο λογαριασμό να συμψηφιστεί τυχόν υπερχρέωση ή να δοθεί εντολή για μη έκδοση δεύτερης δόσης. 
Αν πάλι, ο ενδιαφερόμενος δεν ανήκει σε ευπαθείς ομάδες αλλά διαφωνεί για τον τρόπο υπολογισμού του τέλους, τότε πρέπει πρώτα να το πληρώσει, και μετά να απευθυνθεί στην εφορία, παρέχοντας όλα τα δικαιολογητικά, για να του επιστραφεί η διαφορά.

ΠΗΓΗ: http://www.energypress.gr/portal/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...