Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ-ΕΚΑ:Ο «Ερυθρός Σταυρός» είναι «κόκκινη γραμμή»

Οι ανάλγητες κυβερνητικές πολιτικές και οι διορισμένοι «κακοδιαχειριστές» απειλούν το σύμβολο του ανθρωπισμού
Ο «Ερυθρός Σταυρός» είναι «κόκκινη γραμμή»
Στήριξη και Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Δύο μέρες μετά τη συμπλήρωση 134 χρόνων από την ίδρυση του Ερυθρού Σταυρού και ενώ όλα τα αναπτυγμένα κράτη αναλαμβάνουν δράσεις για την ενδυνάμωση του ρόλου και του έργου της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής οργάνωσης στον κόσμο, στη χώρα μας συμβαίνει ένα ακόμα διεθνές παράδοξο με το ελληνικό τμήμα του να αντιμετωπίζει σοβαρότατο κίνδυνο κατάρρευσης.
Στην εποχή του «Μνημονίου» και του «κουρέματος», οι υψίστης κοινωνικής σημασίας υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού θεωρούνται «πολυτέλεια» και τοποθετούνται άκριτα στην «προκρούστια κλίνη». Προφανώς κάποιοι σε «αγαστή συνεργασία» με τους τουλάχιστον ανεπαρκείς διοικούντες του Οργανισμού επιβουλεύονται να βάλουν «λουκέτο» στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό μετά από 134 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας και προσφοράς στις πιο δύσκολες στιγμές του τόπου και του έθνους.
Με όχημα τους απάνθρωπους και αναποτελεσματικούς όρους της δημοσιονομικής προσαρμογής και σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον «κόλπο» της οικονομικής απαξίωσης επιχειρούν να παρουσιάσουν ως ζημιογόνα κάθε αχτίδα κοινωνικού κράτους. Σε μια περίοδο που οι δυσμενείς επιπτώσεις της παρατεταμένης ύφεσης πολλαπλασιάζουν τις ανάγκες για κοινωνική προστασία, ιατρονοσηλευτική φροντίδα, υγειονομική κάλυψη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών αρνούνται «πραξικοπηματικά» να εκτελέσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις προς τον Ερυθρό.
Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει τη μόνιμη εγκατάσταση της «σκιώδους κυβέρνησης Ράιχενμπαχ» απεργάζεται με τον πιο ύπουλο τρόπο την εκδίωξη «του ανθρωπισμού».
Η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις, υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα και βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που αν και περισσότερο από 5 μήνες απλήρωτοι, συνεχίζουν με αυταπάρνηση να υπηρετούν τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και να ενσαρκώνουν το κοινωνικό του έργο. Στεκόμαστε δίπλα και στους χιλιάδες εθελοντές, που βλέπουν την «ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» της ακολουθούμενης πολιτικής, να υπονομεύει την αστείρευτη διάθεσή τους για κοινωνική προσφορά, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πρέπει πάση θυσία να μείνει «ανοιχτός» για τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που τον χρειάζεται. Ο αγώνας των εργαζομένων του, μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος. Οι εργαζόμενοι της Αθήνας αλλά και όλης της χώρας έχουμε υποχρέωση να συνδράμουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο.
Η λειτουργία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι εθνικό ζήτημα, είναι επιτακτική κοινωνική ανάγκη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...