Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια φορά ακόμα εξήγησε πόσο απόλυτα λαθεμένη είναι αυτή η απόφαση

Συνάδελφοι-σες,


Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και της Διοίκησης προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή πρόταση για το πώς θα γίνουν οι προσωρινές μειώσεις των μισθών μας όπως αποτυπώθηκε στην ενημερωτική ανακοίνωση Νο4 με ημερομηνία 15/11/2011,

Χθες το βράδυ η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης και πριν συνεδριάσει το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας επεδίωξε μια ακόμη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ως ύστατη προσπάθεια προκειμένου η Επιχείρηση να εγκαταλείψει τον ΑΔΙΚΟ και ΡΙΖΙΚΑ λαθεμένο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να κάνει τις προσωρινές μειώσεις.

Από την συζήτηση αυτή προέκυψαν νέα στοιχεία που κινούνται στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης δηλαδή ότι θα συμμετάσχουν και όσοι μέχρι πρότινος (όχι με δική τους παρέμβαση αλλά λόγω των απόψεων της διοίκησης) εξαιρούνται από τις μειώσεις των μισθών κατά τον ίδιο τρόπο όπως το σύνολο των εργαζομένων.

Με λίγα λόγια δεν θα εξαιρεθεί της μείωσης το επίδομα στάθμης ευθύνης που παίρνουν τα στελέχη της Επιχείρησης τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι εμείς ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ σεβόμαστε και τιμούμε απόλυτα.

Στελέχη που προέρχονται από όλες τις κατηγορίες του προσωπικού και που είναι τιμή μας να εκπροσωπούμε.

Επίσης, από την συζήτηση προέκυψε ότι κανείς μισθωτός δεν θα ξεπερνά λόγω των μεταβλητών το πλαφόν που έχει επιβληθεί από το νόμο 3833 και αυτό ως πράξης δικαιοσύνης με την έννοια να συμμετέχει πραγματικά και όχι εικονικά ο κάθε μισθωτός στις αναγκαστικές μειώσεις των μισθών ώστε αυτό να μην αποβαίνει σε βάρος των υπολοίπων.

Σημειώνεται ότι η πρόταση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πάνω σε αυτό το θέμα ήταν πολύ καλύτερη χωρίς να δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα όπως είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει η απόφαση της Διοίκησης.

Όμως εκεί που δεν υπήρξε καμία πρόοδος ήταν στο θέμα της μείωσης των μεταβλητών και των ειδικών επιδομάτων με συγκεκριμένα ποσοστά.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μια φορά ακόμα εξήγησε πόσο απόλυτα λαθεμένη είναι αυτή η απόφαση και επανέφερε την πρόταση της για κλιμακωτές μειώσεις.

Δυστυχώς όμως με τα επιχειρήματα ότι η Διοίκηση θέλει από τώρα να σηματοδοτήσει ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στα μεταβλητά και τα ειδικά επιδόματα και ότι εν πάση περιπτώσει οι μειώσεις αυτές θα είναι προσωρινές επέμενε στις απόψεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...