Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

OXI ΣΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!


Οι επικοινωνιακές επιθέσεις και τα παραπλανητικά συνθήματα που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι σκοντάφτει στην οδυνηρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες διοικητικοί συνάδελφοι στη ΔΕΗ.
Η υποβάθμιση και η εγκατάλειψη της κατηγορίας των διοικητικών υπαλλήλων δεν είναι έργο μόνο της διοίκησης της ΔΕΗ αλλά και έργο δικό τους.
· Η ανύπαρκτη διεκδικητικότητα και η απουσία αληθινού λόγου(στρεβλώσεις νέας ΕΣΣΕ)
· Το έλλειμμα προτάσεων (επίδομα πρώτης γραμμής)
· Η αποφυγή ανάδειξης μεγάλων ζητημάτων (ετεροαπασχόληση)
· Η απαράδεκτη αντιμετώπιση στις προκηρύξεις θέσεων ( ΔΟ3)
· Η διγλωσσία σε σημαντικά θέματα (Υ2 , Υ3)
· Η εμμονή τους να οδηγούν τον κόσμο σε δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία (bonus ΟΑΠ/ΔΕΗ), εύλογα έχει δημιουργηθεί απογοήτευση και θυμός στο προσωπικό διότι οι παραπάνω συμπεριφορές οδήγησαν στη μισθολογική και εργασιακή υποβάθμιση της δουλειάς των διοικητικών υπαλλήλων.
Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ πέτυχε να καθιερωθεί ως ένα σωματείο με άποψη αγωνιστική διάθεση και σοβαρό λόγο και συγκρούσθηκε με τις πολιτικές που υπηρετούσαν και δυστυχώς συνεχίζουν να το κάνουν τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία, κυρίως αυτό συνέβη στα δύσκολα χρόνια των απολύσεων της δεκαετίας του 90 όπου η δικαίωση χιλιάδων συναδέλφων ανέδειξε την μαχητική και αποτελεσματική λειτουργία του Συλλόγου μας.
Έτσι λοιπόν ιστορικά θα τους καταδικάζει για πάντα στις συνειδήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, η άρνησή τους να υπερασπιστούν τους απολυμένους συναδέλφους του 1993 και η προκλητικά αντεργατική συμπεριφορά τους να τους καλύψουν μέσω των «ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ» σωματείων τους.
Απεχθανόμαστε τον δήθεν ψευτοπροοδευτικό λόγο και τα δήθεν ψευτοδιλήμματα, περί αντιπροσωπευτικότητας, από ανθρώπους που έχουν χάσει το κύρος και τη συνδικαλιστική τους δύναμη, ειδικά όταν οι ίδιοι αποδοκιμάζονται ανοιχτά και από τα ίδια τους τα μέλη.
Η φωνή του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ ενοχλεί και χαλάει τα σχέδια κάποιων γιατί καταφέραμε:

· Τη δικαίωση των υπερήλικων συναδέλφων, την αποκατάσταση της αδικίας ΔΟ2 και ΔΟ3.
· Την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων(ετεροαπασχόλησης ,επίδομα πρώτης γραμμής).
· Ορθώσαμε ανάστημα και αναμετρηθήκαμε με τα συμφέροντα που υπονομεύουν το μέλλον της Επιχείρησης.
Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ δεν κάνει εκπτώσεις ανάλογα με το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, αλλά συγκρούεται δυναμικά για τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων.

Το αποδείξαμε άλλωστε με τον πιο έντονο τρόπο στις περσινές απεργιακές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.
Ο Σύλλογος μας δυστυχώς για αυτούς παραμένει ισχυρός, ενωμένος, δυνατός και αποδεικνύει έμπρακτα σε καθημερινή βάση τον σημαντικό και καθοριστικό ρόλο που παίζει στις κατηγορίες των συναδέλφων που κυρίως εκπροσωπεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ

Με σοβαρό και ρεαλιστικό λόγο και όχι με δημαγωγίες και συνθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...