Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Διευκρινίσεις για ατύχημα σε οικισμό στον Τύρναβο

Πληροφορίες αναφορικά με το θανατηφόρο ατύχημα πιθανώς λόγω ηλεκτροπληξίας σε οικισμό αυθαίρετων κτισμάτων στο Δήμο Τυρνάβου που συνέβη χθες παρείχει η ΔΕΗ.
Ειδικοτερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, την Πέμπτη, 19/2/09, και ώρα 11 μμ περίπου ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες της ΔΕΗ από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου για θανατηφόρο ατύχημα πιθανώς λόγω ηλεκτροπληξίας σε οικισμό αυθαίρετων κτισμάτων στο Δήμο Τυρνάβου.

Σχετικά με το θλιβερό συμβάν η ΔΕΗ ανακοινώνει τα ακόλουθα:

* Το συγκεκριμένο αυθαίρετο κτίσμα δεν είχε νόμιμη παροχή από τη ΔΕΗ, αλλά, όπως αποδείχθηκε, είχε παράνομη και επικίνδυνη σύνδεση με το εναέριο δίκτυό της.

* Δεν είναι γνωστό ακόμη εάν το προκληθέν θανατηφόρο ατύχημα ήταν αποτέλεσμα πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας, καθώς οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος.

* Δύο ημέρες προ του ατυχήματος, στις 17/2/09, τεχνικοί της ΔΕΗ αποξήλωσαν όλες τις παράνομες συνδέσεις στον οικισμό των αυθαιρέτων, με τη συνδρομή ισχυρής δύναμης της ΟΠΚΕ. Σκοπός της αποξήλωσης ήταν πρωτίστως η αποφυγή οποιουδήποτε επικίνδυνου ατυχήματος και λιγότερο η αποτροπή της αξιόποινης πράξης της ρευματοκλοπής.

* Αποδείχθηκε, δυστυχώς, ότι μεταξύ 17/2/09 και 19/2/09 άγνωστοι κατάφεραν να επανασυνδέσουν παρανόμωςτα καλώδια.

* Επισημαίνεται ότι, κατ΄ επανάληψη από το 2006 πραγματοποιούνταν παράνομες συνδέσεις αυθαιρέτων του συγκεκριμένου οικισμού εκθέτοντας σε πολύ μεγάλους κινδύνους πολίτες και κτίσματα.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως η ΔΕΗ λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφαλή και διαρκή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές και εφιστά την προσοχή ότι παράνομες συνδέσεις καλωδίων με τα δίκτυά της, πέραν του ότι είναι ποινικά κολάσιμες, εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας ανυποψίαστους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...