Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ανάκαμψη κερδοφορίας το 2009

Θετικά υποδέχτηκαν οι αναλυτές τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ για το 2009, ο οποίος επιβεβαιώνει τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών για ανάκαμψη της κερδοφορίας της.
Ανώτερες των δικών της εκτιμήσεων θεωρεί η Citigroup ότι είναι οι προβλέψεις της διοίκησης της ΔΕΗ η οποία διατηρεί την τιμή στόχο των 24,5 ευρώ και τη σύσταση «αγορά», αναφέροντας ότι η αποτίμηση της μετοχής παραμένει ελκυστική.
Η ΗSΒC επισημαίνει ότι η ανακοίνωση της ΔΕΗ επιβεβαιώνει τις δικές της εκτιμήσεις για σημαντική ανάκαμψη της κερδοφορίας το 2009, την οποία αποδίδει στην πτώση των τιμών των καυσίμων και στα κόστη της χονδρικής, καθώς και στην αύξηση των τιμολογίων της επιχείρησης από τον Ιούλιο.
Σύμφωνα με την ΗSΒC, η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με Ρ/Ε 6,5 για το 2009 έναντι του μέσου όρου 10,5 των ευρωπαϊκών εταιρειών κοινής ωφελείας. Επιπλέον επισημαίνεται ότι με την τιμή του πετρελαίου στα 45 δολάρια το βαρέλι, είναι πιθανόν τα κέρδη να κινηθούν υψηλότερα των προβλέψεων.
Επιπλέον οφέλη για τη ΔΕΗ από τη χαμηλή φορολογία βλέπει η Μarfin Αnalysis, ενώ η Εθνική Π&Κ υποστηρίζει ότι ο προϋπολογισμός επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της και αυτές της αγοράς, για ισχυρή λειτουργική επίδοση το 2009.

ΠΗΓΗ : http://tovima.dolnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...