Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

KEΡΔΗ ΑΝΑΜΕΝΕΙ Η ΔΕΗ

Κέρδη προ φόρων 531 εκατ. ευρώ προβλέπει ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ που εγκρίθηκε χθες από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.
Ωστόσο μετά την έγκριση του προϋπολογισμού γινόταν η παραδοχή από την ίδια τη διοίκηση του κ. Π.Αθανασόπουλου ότι «η εταιρεία είναι εκτεθειμένη,μεταξύ άλλων,σε κινδύνους που σχετίζονται με τις μεταβολές της ισοτιμίας ευρώ- δολαρίου και των τιμών πετρελαίου,φυσικού αερίου,ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και δικαιωμάτων ρύπων,οι οποίοι μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντική απόκλιση των αποτελεσμάτων από τα μεγέθη του προϋπολογισμού» αφήνοντας έτσι ανοικτό το θέμα της παρουσίασης μειωμένων αποτελεσμάτων στο τέλος της χρονιάς.
Οι παραδοχές του προϋπολογισμού για την τιμή του πετρελαίου Βrent και την ισοτιμία ευρώδολαρίου είναι 55 δολάρια το βαρέλι και 1,25 αντίστοιχα, ενώ τα έσοδα από πωλήσεις ηλεκτρικής ενέργειας υπολογίζονται σε 5,74 δισ. ευρώ.
Επίσης οι δαπάνες υγρών καυσίμων, φυσικού αερίου και εισαγωγών ενέργειας θα ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ) υπολογίζονται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ.

http://tovima.dolnet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...