Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: " Η ενδοτικότητα Παπανδρέου έχει αποθρασύνει την Τρόικα"

O Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» (Πούλικα Μιχαλοπούλου) σχετικά με την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και την απελευθέρωση επαγγελμάτων, ανέφερε α εξής:
«Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το ακραία αυταρχικό και αμφιβόλου συνταγματικότητας μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης σε βάρος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. και βυτιοφόρων ως πρόβα τζενεράλε και ως προειδοποίηση προς όσους/ες ξεσηκωθούν το φθινόπωρο κατά του μνημονίου και των μέτρων που πάρθηκαν σε εφαρμογή του.
Το γεγονός ότι 30 ελεγκτές της τρόικα απαιτούν από την κυβέρνηση την πώληση σε ιδιώτες των μονάδων της ΔΕΗ -πέραν από τις προβλέψεις και αυτού του αντιδραστικού μνημονίου- αποδεικνύει ότι λειτουργούν ως πραγματικοί κυβερνήτες της χώρας μας.
Έχουν αποθρασυνθεί λόγω της ενδοτικότητας της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, η οποία συμπεριφέρεται κυριολεκτικά ως υπηρέτριά τους που ικανοποιεί πρόθυμα όλες τις απαιτήσεις τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για ενιαία, δημόσια 100% ΔΕΗ, που θα λειτουργεί ως υπηρεσία του λαού και θα παρέχει σε όλους τους πολίτες την ηλεκτρική ενέργεια, όχι ως εμπόρευμα, αλλά ως δημόσιο αγαθό, με προσιτά τιμολόγια, κυρίως για τα λαϊκά στρώματα που σήμερα υποφέρουν λόγω της κρίσης και των κυβερνητικών πολιτικών.
Η «απελευθέρωση» ορισμένων επαγγελμάτων που προωθεί η κυβέρνηση ουσιαστικά οδηγεί σε μία νέα σκλαβιά επαγγελματιών και εργαζομένων σε μεγάλα καρτέλ και τραστ που περιμένουν να χιμήξουν για να πάρουν τη μεγάλη πίττα αυτών των εργασιών. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι έτσι θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός και θα πέσουν οι τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι εξωπραγματικός.
Η ιστορική εμπειρία από τέτοιες «απελευθερώσεις» αγορών και επαγγελμάτων αποδεικνύει ότι αμέσως μετά η αγορά μονοπωλείται από μεγάλα καρτέλ, που μεσοπρόθεσμα ελέγχουν τη διαμόρφωση των τιμών και τις ανεβάζουν υπέρμετρα για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...