Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΝΔ: Βολές κατά ΔΕΗ - ΥΠΕΚΑ για τις διακοπές ρεύματος στην Αίγινα

Επικρίσεις κατά της διοίκησης της ΔΕΗ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής διατυπώνει η ΝΔ, σχετικά με τις διακοπές ηλεκτροδότησης στην Αίγινα.
«Στην ακμή της τουριστικής περιόδου, οι διακοπές ηλεκτροδότησης στους τουριστικούς μας προορισμούς αφήνουν έκθετη τη χώρα στα μάτια των τουριστών, ταλαιπωρούν τα νοικοκυριά και οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες επιχειρηματίες», σημειώνει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιαννάκης.
Όπως επισημαίνει, «την ώρα που ο τουρισμός αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων για χιλιάδες επιχειρηματίες, η Αίγινα βυθίστηκε στο σκοτάδι και εκατοντάδες επισκέπτες εγκαταλείπουν το νησί, τις μέρες μάλιστα που θα έπρεπε να ανθεί ο θρησκευτικός τουρισμός».
Αναφερόμενος στη διοίκηση της ΔΕΗ, υπογραμμίζει πως «δηλώνει, επί της ουσίας, αδύναμη να διαχειριστεί κρίσεις. Ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν σε λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο, εκκρεμούν για περισσότερες από τέσσερις μέρες».
«Την ίδια ώρα», προσθέτει, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος απέχει από οποιαδήποτε πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος σαν να μην έχει η ίδια καμία πολιτική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στην απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση του νησιού».
Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη, η κυβέρνηση οφείλει να δώσει τις αναγκαίες εντολές, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και η Αίγινα να ηλεκτροδοτηθεί και πάλι κανονικά.
«Η Νέα Δημοκρατία έχει έγκαιρα προειδοποιήσει για την αναγκαιότητα νέων επενδύσεων στα δίκτυα, τις οποίες η κυβέρνηση οφείλει να προωθήσει άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον», καταλήγει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...