Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Φάτε μάτια ψάρια …

Στην Ελλάδα, «απελευθέρωση» της ενέργειας, σημαίνει «πώς θα μοιράσουμε τα έτοιμα της ΔΕΗ στα μαφιοζάκια που λυμαίνονται τον χώρο, και πώς θα ανεβάσουμε το ρεύμα για να έχουν λεφτά να ξεπληρώσουν τα δανεικά που θα πάρουν για φανούν ότι κάτι έδωσαν για την «ιδιωτικοποίηση», και να μείνει και κάτι για να φάμε».
Στην Ελλάδα τσακώνονται πως θα μοιράσουν τα ιμάτια της ΔΕΗ (η κακιά ΔΕΗ που έβγαλε την Ελλάδα από τον μετεμφυλιακό της μεσαίωνα, και οι κακοί συνδικαλιστές… δεν αναφέρομαι στους αργυρώνητους της Μαφίας, που έφαγαν τον Αθανασόπουλο, αναφέρομαι στους άλλους «κακούς»).
Στην Αγγλία, εν τω μεταξύ παράγουν ρεύμα. Διαβάστε για το Drax, και αυτό ιδιωτικοποιήθηκε, και έβαλε τρία στάδια τουρμπίνες για αποτελεσματικότητα, και αποθείωση στα καυσαέρια για να μην εκπέμπει τοξικό SO2 και ηλεκτροστατικά φίλτρα για να μην εκπέμπει σωματίδια.
Τέλειο; Όχι. Μόνο ο θάνατος είναι τέλειος, αλλά να που δεν αρέσει σε κανέναν…
Το Drax ξεκίνησε το 1974 και ιδιωτικοποιήθηκε το 1990. Παράγει 4.000 MW (3.960 για την ακρίβεια), τα παράγει συνέχεια, όχι 20 ή 30% του χρόνου του, όπως 4.000 ανεμογεννήτριες, και τροφοδοτεί το σύστημα της Αγγλίας με 7% τω ν αναγκών της. Καταναλώνει 9.000.000 τόνους κάρβουνου τον χρόνο, πολύ από το οποίο εισάγεται από την Αυστραλία, την Κολομβία, την Πολωνία, την Ρωσία και την Νότια Αφρική. Κάρβουνο υπάρχει άφθονο, είναι φτηνό και δεν έχει πολέμους, εμπάργκο, πολιτικά ρίσκα κλπ. (άσε που έχει και πολλά Ελληνόκτητα καρβουνιάρικα, bulk carriers, για πιο κυριλέ).
Φυσικά και εκπέμπει CO2 το Drax, αλλά και εσείς που με διαβάζετε το εκπέμπετε, και το μοσχαράκι που θα φάτε το βράδυ και θα ανεβάσετε χοληστερίνη το εκπέμπει, και οι τερμίτες εκπέμπουν έναν σκασμό, και η θερμοκρασία του πλανήτη μάλλον έχει μεγαλύτερη σχέση με τον Ήλιο, με την τροχιά της Γης, με την σμίκρυνση του φεγγαριού, κλπ, παρά με το Drax. Όσο για το CO2 του Drax, αρέσει στα δάση – όσα δεν έχουν κάψει οι άνθρωποι.
Διαβάστε για το Drax. Δείτε και το σχεδιάγραμμα της μονάδας σε λεπτομέρεια, στο site της εταιρίας. Δεν είναι τεχνολογικό θαύμα, η τεχνολογία του είναι του 1970 ή του 1980 (άντε τα συστήματα ελέγχου να είναι πιο σύγχρονα).
Υπάρχουν πιο εξελιγμένοι καυστήρες, αλλά θες κάτι σίγουρο, να δουλεύει, να μην είναι πανάκριβο κλπ.
Διαβάστε για να δείτε τι κάνουν αυτοί που επενδύουν, και όχι αυτοί που ροκανίζουν. Και στο Drax, να είστε σίγουροι, βγαίνουν λεφτά, αλλά βγαίνουν λεφτά πουλώντας φτηνό ρεύμα, όχι απομυζώντας αυξημένα τιμολόγια από εξαθλιωμένους καταναλωτές.
Είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά τελικά είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων στην Αγγλία, γιατί στην Ελλάδα… Όσο για το Drax… φάτε μάτια ψάρια και κοιλιές περίδρομο.
ΥΓ.
Θα καίνε και ..βιομάζα τώρα στο Drax, δήθεν για οικολογία. Παπάρες! Για δημόσιες σχέσεις θα καίνε βιομάζα, και για να την ξεφορτωθούν. Όλη η βιομάζα της Αγγλίας, δεν θα κάνει διαφορά στα 4.000 MW, ούτε στον Πλανήτη.
Και μην αρχίσετε τα κλάματα για τον καρκίνο, γιατί από τώρα, θα σας προσφέρω τσιγάρο, θα σας παραγγείλω παϊδάκια στα κάρβουνα, θα σας στείλω για βενζίνη στο βενζινάδικο, θα σας χαρίσω ξύλα για το τζάκι, και θα συστήσω ένα καλό φάρμακο για την ψώρα στις τριανταφυλλιές.
ΠΗΓΗ: http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/08/blog-post_22.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...