Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους

Μπορεί η απεργία των φορτηγατζήδων να έλαβε άδοξο τέλος και να πέρασε η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όμως, τα μέτωπα που θα ανοίξουν από Σεπτέμβρη θα είναι τόσο μεγάλα που δεν αποκλείεται μαζί με την κοινωνική αναταραχή να δημιουργήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.
Στον κατάλογο των αιτημάτων της Τρόικας σειρά έχει τώρα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ή για να το κάνουμε πιο λιανά το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η είσοδος ιδιωτών στον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό της χώρας.
Δεν είναι άλλωστε μυστικό στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους ότι μεγάλες εταιρείες χωρών που μας δάνεισαν ορέγονται τώρα τα καλύτερα φιλέτα της ΔΕΗ. Να πάρουν κι αυτές το κάτι τι τους βρε παιδί μου που μας βοήθησαν στην δύσκολη στιγμή.
Οι… Τροϊκανοί απαιτούν πώληση τουλάχιστον του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες κάτι που αποτελεί casus belli για το ιδιαίτερα ισχυρό αν και πασοκοκρατούμενο σωματείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ο πρόεδρός του, Χρήστος Φωτόπουλος, προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ δε βλέπει με καλό μάτι τους νέο-εκσυγχρονιστές και προειδοποιεί ότι η αντίδραση θα είναι πολύ ισχυρή. Πριν μερικές ημέρες έστειλε αγωνιστικά sms με τη φράση:
«Φίλες και φίλοι, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πάει εκτάκτως στον υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου να του πει ότι δεν πουλιόμαστε». Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζει την αποστολή μηνυμάτων αυτή τη φορά προς τους κυβερνητικούς βουλευτές προειδοποιώντας τους ότι αν προχωρήσει η κυβέρνηση το σχέδιο που της επιβάλλει η Τρόικα θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα.
Και πράγματι, όλα δείχνουν ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ μπορεί να δώσει ισχυρό μάθημα στην κυβερνητική αδιαλλαξία.
Ο Φωτόπουλος είναι σκληρό καρύδι, υπάρχουν φωνές αντίδρασης για το σχέδιο και μέσα από το ΠΑΣΟΚ, ενώ οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μπορούν να δημιουργήσουν ένα άνευ προηγούμενου μπάχαλο στην αγορά, πολύ χειρότερο από αυτό των προηγούμενων ημερών.
«Εμείς δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε. Για ότι συμβεί την ευθύνη δε θα φέρουμε εμείς. Η φυλακή δε μας τρομάζει» προειδοποιούσε προχθές ο Χρ. Φωτόπουλος από τηλεοράσεως.
Ενώ χαρακτηριστική είναι η φράση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσή σε πρόσφατη συνέντευξή του:
«Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει –και χαμηλόβαθμοι κοινοτικοί υπάλληλοι ακόμη λιγότερο– αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ένα τόσο μεγάλο οργανισμό όπως η ΔΕΗ».
Ήδη πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να αντιδρούν στο θέμα της ΔΕΗ λέγοντας ότι δε μπορεί να επιβάλει η Τρόικα το ξεπούλημα της μισής επιχείρησης ενώ δε βλέπουν κανένα λόγο για να γίνει αυτό.
Οπότε, ο Σεπτέμβρης αναμένεται θερμός, ίσως και λίγο… σκοτεινός διότι αν αρχίσουν να κατεβαίνουν οι διακόπτες σε μια απεργία διαρκείας τότε «μαύρο φίδι» που θα φάει την κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...