Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΔΕΗ: "Μέτριο" β΄ τρίμηνο αναμένει η Marfin Analysis

Ένα «μέτριο» δεύτερο τρίμηνο εκτιμά η Marfin Analysis πως θα εμφανίσει η ΔΕΗ. Κι αυτό, όπως εξηγεί η χρηματιστηριακή σε έκθεσή της με ημερομηνία 20 Αυγούστου, λόγω της «αδύναμης» ζήτησης ηλεκτρισμού, του αυξημένου ανταγωνισμού σε λιανικό επίπεδο, αλλά και του υψηλότερου κόστους ενέργειας.
Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η ζήτηση για ηλεκτρισμό κινήθηκε με πτώση 1% σε ετήσια βάση, εξαιρουμένου όμως του χαμηλού τιμολογίου των βιομηχανικών πελατών υψηλής τάσης η πτώση θα ήταν της τάξης του 3%. Επιπλέον, προβλέπει μείωση στο μερίδιο αγοράς στον τομέα της λιανικής. Σε γενικές γραμμές εκτιμά πως τα έσοδα από τον τομέα της ενέργειας αναμένεται να έχουν υποχωρήσει κατά 2,5% σε ετήσια βάση, διαμορφούμενα στο β’ τρίμηνο στα 1,26 δισ. ευρώ.
Αναλυτικά και όσον αφορά τα μεγέθη β’ τριμήνου της ΔΕΗ η Marfin Analysis προβλέπει πως ο κύκλος εργασιών έχει υποχωρήσει κατά 2,2% διαμορφούμενος στα 1,4 δισ. ευρώ, από τα 1,43 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2009.
Για τα EBITDA αναμένει πτώση 29,5%, καθώς εκτιμά πως θα διαμορφωθούν στα 300 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τα 427 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος, ενώ σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη προβλέπει πτώση της τάξης του 54% καθώς εκτιμά πως θα υποχωρήσουν στα 89 εκατ. ευρώ, από 192,6 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Σε επίπεδο εξαμήνου η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα έσοδα της ΔΕΗ θα παρουσιάσουν πτώση 1,2% στα 2,89 δισ. ευρώ, με τα EBITDA να καταγράφουν κάμψη 8,3% στα 823,8 εκατ. ευρώ και με τα καθαρά κέρδη να κινούνται κατά 16% χαμηλότερα σε σχέση με τα 346,5 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Σημειώνεται ότι η Marfin Analysis έχει θέσει την τιμή-στόχο των 15,50 ευρώ και τη σύσταση “hold” για τη μετοχή της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα στις 26 Αυγούστου, πριν την έναρξη της συνεδρίασης της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...