Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Μπιρμπίλη: Δεν πουλάμε μονάδες της ΔΕΗ - Συνεχίζει να απειλεί η ΓΕΝΟΠ

Για ακόμα μια φορά η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε οτι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Θ. Πάγκαλου με την συμμετοχή και των κυρίων Παμπούκη, Παπακωνσταντίνου και Αθανασάκη ξεκαθαρίστηκε η ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση έως το 2020 και η προώθηση των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Για το θέμα της ΔΕΗ η κα Μπιρμπίλη ξεκαθάρισε οτι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα πώλησης λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης, όμως πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.
Είπε επίσης οτι η κυβέρνηση έχει πάρει παράταση έως το τέλος του χρόνου για να πάρει τις τελικές της αποφάσεις. Αξιοσημείωτο είναι οτι η κα Μπιρμπίλη δήλωσε οτι ούτε στο Μνημόνιο, ούτε στην τωρινή έκθεση των ελεγκτών δεν γίνεται λόγος για πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Οι παραπάνω δηλώσεις έχουν την εξής μετάφραση. Για την Κυβέρνηση η πώληση θα είναι η έσχατη λύση και αυτό μόνο εάν αποτύχουν μια σειρά από άλλα μέτρα που θέλει να δρομολογήσει όπως η παραχώρηση εκμετάλλευσης δημόσιων λιγνιτωρυχείων μετά από διαγωνισμούς και η αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ, με παράλληλες κοινές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας μεταξύ ιδιωτών και ΔΕΗ.
Την ίδια ώρα ο Γ. Παπακωνσταντίνου έχει αναλάβει το έργο της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία πιέζει για άμεση πώληση των μονάδων παραγωγής σε ποσοστό 40%.
Οι εργαζόμενοι πάντως παραμένουν με τους διακόπτες... παραπόδα, απειλώντας να τους κατεβάσουν στην περίπτωση που η Κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της τρόικας.
Συνεχίζουν να απειλούν οι συνδικαλιστές
"Συμφωνούμε ως προς την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, διαφωνούμε, όμως, με την εκποίηση της περιουσίας της επιχείρησης του Ελληνικού λαού, της ΔΕΗ. Άλλωστε με βάση την οδηγία της Ε.Ε. και την Ελληνική Νομοθεσία δεν είναι απαραίτητο να απελευθερωθεί η αγορά Η/Ε με το να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ".
Τις δηλώσεις αυτές έκανε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ κ. Κ. Κατσαρός, προσθέτοντας ότι ο ενδεχόμενος ακραίος λόγος δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο είναι οι ακραίες αποφάσεις της Κυβέρνησης.
"Στην προπαγανδιστική καταιγίδα που ενέσκηψε από την Κυβέρνηση για καθησυχασμό της κοινής γνώμης ότι θα εξετάσουμε, θα δούμε, θα συσκεφτούμε και εντέλει θα αποφασίσουμε, η απάντησή μας είναι ότι ο λιγνίτης και τα νερά που σκέφτονται να ξεπουλήσουν είναι αυτά που επιδοτούν την τιμή της κιλοβατώρας στα νησιά , στις ευπαθείς ομάδες και κρατούν την τιμή της φθηνότερη στην Ευρώπη και την τρίτη φθηνότερη στον κόσμο, γι' αυτό, λοιπόν, και δεν είμαστε διατεθειμένοι να το διαπραγματευτούμε", αναφέρει ο κ. Κατσαρός.
"Κάποια συνδικαλιστικά στελέχη, του χώρου μας, και μη, μπορούν σίγουρα να εκφράζουν τις προσωπικές τους απόψεις, αλλά εμείς, ως θεσμικά και συντεταγμένα όργανα, εκφράζουμε προς τα έξω τις αποφάσεις των συνεδρίων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ", καταλήγει ο γραμματέας του συνδικάτου.
ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...