Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στην Αίγινα

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Αίγινας, καθώς -όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ- σήμερα το πρωί, Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010, ολοκληρώθηκε η επισκευή του υποβρυχίου καλωδίου που συνδέει το Ηλεκτρικό Σύστημα της χώρας με το νησί.
Όπως αναφέρεται, τα συνολικά 12 ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) που έχει μεταφέρει, εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία η ΔΕΗ θα παραμείνουν στην Αίγινα, μέχρις ότου και το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο που έχει υποστεί βλάβη, επισκευασθεί μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.
Επίσης, θα παραμείνουν στο νησί και οι επτά γεννήτριες της ΔΕΗ που προορίζονται για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης.
Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής Διανομής κ. Δ. Λαθούρης στο δημοτικό συμβούλιο χθες βράδυ, η ΔΕΗ είναι έτοιμη:
- να προβεί στη δημοπράτηση του 4ου υποβρυχίου καλωδίου Μέσης Τάσης από τη χερσόνησο των Μεθάνων έως την Αίγινα μετά τις σχετικές εγκρίσεις και
- να υλοποιήσει τα προβλεπόμενα στη Μελέτη Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς (ΜΑΣΜ) έργα:
* εγκατάστασης μιας Γραμμής Υψηλής Τάσης με υποβρύχιο καλώδιο, που θα συνδέει την Αίγινα με τον Υποσταθμό των Μεγάρων και
* κατασκευής κλειστού υποσταθμού Υψηλής Τάσης πάνω στο νησί, στη θέση του παλαιού Σταθμού Παραγωγής, επένδυση προϋπολογισμένου ύψους 50 εκατ. ευρώ περίπου.
Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι η ΔΕΗ εκφράζει τη βαθειά λύπη της για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πελάτες της και θέλει να ευχαριστήσει τις τοπικές αρχές για την πολύπλευρη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση αυτής της έκτακτης κατάστασης.
Τέλος, η ΔΕΗ συγχαίρει δημόσια όλους τους τεχνικούς και συνεργάτες της, οι οποίοι κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, εργαζόμενοι νυχθημερόν, για την αντιμετώπιση ενός πολύ δύσκολου τεχνικού προβλήματος μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...