Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια για τη ΔΕΗ

Κατά τη διαδικασία έγκρισης των προϋπολογισμών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων δύναται:
α) Να διορθώνονται τυχόν αθροιστικά λάθη που διαπιστώνονται στον προϋπολογισμό.
β) Να εγγράφονται έσοδα που προβλέπονται από διατάξεις νόμου και έχουν παραληφθεί ή να διορθώνονται, εφόσον έχουν υπολογιστεί με λανθασμένο τρόπο.
γ) Να αυξάνονται ή να μειώνονται κατά περίπτωση πιστώσεις που αφορούν σε δαπάνες που προβλέπονται από διατάξεις και έχουν υπολογιστεί με τρόπο λανθασμένο.
δ) Να διαγράφονται πιστώσεις στο σκέλος των εσόδων ή των εξόδων του προϋπολογισμού, εφόσον έχουν εγγραφεί χωρίς να προβλέπονται από τις ισχύουσες ειδικές ή γενικές διατάξεις.
Οι υφιστάμενοι στο ΤΑΥΤΕΚΩ Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης, Πρόνοιας και Υγείας Προσωπικού ΔΕΗ ενοποιούνται και συνιστούν στο εν λόγω Ταμείο κλάδο με την ονομασία «Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ» με πλήρη λογιστική και οικονομική αυτοτέλεια.
Για τη χρηματοδότηση του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και του κλάδου ασφάλισης προσωπικού του ΤΑΥΤΕΚΩ ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 132 του ν. 3655/2008.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...