Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΔΕΗ: "Πουθενά στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχουν πυλώνες"

"Πουθενά στις πληγείσες περιοχές δεν υπάρχουν πυλώνες της ΔΕΗ" διευκρινίζει σε ανακοίνωση της η Επιχείρηση μετά από δημοσιεύματα ορισμένων ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία πιθανή αιτία για τις πρόσφατα εκδηλωθείσες πυρκαγιές στο Μικροχώρι Καπανδριτίου και στο Βαρνάβα είναι "η κακή συντήρηση των πυλώνων της ΔΕΗ".
Η ΔΕΗ σημειώνει παράλληλα ότι "στην πραγματικότητα οι πυλώνες βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τις πυρόπληκτες περιοχές", ενώ διευκρινίζει ότι "καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, πέρα από όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία, για την αποτελεσματικότερη προστασία των δικτύων και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεών της από πυρκαγιές που προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες".
Υπογραμμίζει δε ότι από τη "μάστιγα των πυρκαγιών" στη χώρα μας πολύ μεγάλο τίμημα πληρώνει η ίδια η ΔΕΗ, "επειδή κάθε χρόνο επιβαρύνεται ιδιαίτερα για τις αποκαταστάσεις καμένων στύλων, γραμμών ή εγκαταστάσεών της".

"Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι κάθε καλοκαίρι τα συνεργεία της ΔΕΗ και των συνεργαζόμενων εργολάβων διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να πετύχουν την όσο το δυνατό ταχύτερη επανηλεκτροδότηση πυρόπληκτων περιοχών, αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική υπευθυνότητα του ανθρώπινου δυναμικού της", αναφέρει η Επιχείρηση.
"Δυστυχώς όμως, ενώ η ΔΕΗ αποτελεί τον "πλέον πυρόπληκτο" οργανισμό της χώρας, ατεκμηρίωτα και πριν ολοκληρωθεί οποιαδήποτε επίσημη έρευνα της αποδίδονται ευθύνες και μομφές για πρόκληση πυρκαγιών, που κανονικά θα έπρεπε να αναζητηθούν αλλού, ιδιαίτερα όταν ξεσπούν πυρκαγιές ταυτόχρονα και σε διαφορετικά μέτωπα", σημειώνει η ΔΕΗ.
Σε ότι αφορά τις πρόσφατες πυρκαγιές η ΔΕΗ σημειώνει τα εξής:
"Από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης των πυρκαγιών η ΔΕΗ - με τη σύμφωνη γνώμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας - προχώρησε στην προληπτική αποκοπή της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε περιοχές που κινδύνευαν από τις πυρκαγιές, προκειμένου να προστατευθούν οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων.
" Συνεργεία της ΔΕΗ και συνεργαζόμενων εργολάβων ανέλαβαν άμεσα το έργο της αποκατάστασης των βλαβών, ύστερα από σχετική άδεια της Πυροσβεστικής, χωρίς να κινδυνεύσουν οι ζωές των τεχνικών των συνεργείων.
" Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώθηκε ότι το δίκτυο ήταν άριστα συντηρημένο και σε καμία περίπτωση δεν αποτέλεσε αιτία πυρκαγιάς. Αντίθετα, στύλοι και γραμμές της ΔΕΗ καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές, που αντικαταστάθηκαν, άμεσα, μόλις το επέτρεψαν οι συνθήκες.
" Η ΔΕΗ θα παράσχει με προθυμία όσα στοιχεία της ζητηθούν από τις αρμόδιες αρχές που διερευνούν τα αίτια των πρόσφατων πυρκαγιών, αλλά και θα προσκομίσει στοιχεία που δύνανται να συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη διερεύνηση του συγκεκριμένου θέματος.
" Η ΔΕΗ ευχαριστεί ιδιαίτερα θερμά τους τεχνικούς, οι οποίοι επιτέλεσαν το κοινωνικό τους καθήκον με αυταπάρνηση, καταφέρνοντας μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα να αποκαταστήσουν τις βλάβες από τις τελευταίες πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...