Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ: «Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Την ανάγκη ύπαρξης ενός κινήματος που «θα ματαιώσει τους σχεδιασμούς της «τρόικας»» για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που αναφέρουν δημοσιεύματα, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ανέφερε:
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, που είχαν αλλεπάλληλες συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα με φορείς της ενέργειας, απαίτησαν από την κυβέρνηση να προχωρήσει άρον-άρον η ΔΕΗ, στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, σε τεμαχισμό, πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της και σε πλήρη ιδιωτικοποίηση!
Το δυστύχημα, όμως, δεν είναι μόνο οι ιταμές απαιτήσεις της Κομισιόν, αλλά κυρίως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι έτοιμη να υποκύψει και να προχωρήσει, πολύ πέραν του «αποικιοκρατικού» μνημονίου, στον κατατεμαχισμό, την πώληση μονάδων, αλλά και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Επειδή ο τομέας της ενέργειας έχει κάτι παραπάνω από στρατηγική σημασία και η υπόθεση της ΔΕΗ είναι πρώτα απ’ όλα μια υπόθεση εθνικών διαστάσεων, χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ ένα μεγάλο ενωτικό κίνημα που θα ματαιώσει τους σχεδιασμούς της «τρόικας» και μιας παραδομένης κυβέρνησης, για μια ενιαία, σύγχρονη, 100% δημόσια, ανασυγκροτημένη και καθετοποιημένη ΔΕΗ, που θα λειτουργεί με νέους προσανατολισμούς και με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...