Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Εκβιαστικά διλήμματα στα συνδικάτα

Με εκβιαστικά διλήμματα προσπαθεί ο Λοβέρδος να καταπνίξει την αντίδραση των συνδικάτων στο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο. Ο υπουργός, διαμηνύει στη ΓΣΕΕ να τα βρει με τους εργοδότες του ΣΕΒ και τους εμπόρους με τους υπαλλήλους και να καθίσουν στο τραπέζι να αποφασίσουν από κοινό για τριετές πάγωμα των συλλογικών συμβάσεων, δηλαδή μηδέν αυξήσεις στους μισθούς σε μια στιγμή που ο πληθωρισμός πετάει. Ως αντάλλαγμα ο Λοβέρδος λέει ότι θα πάρει πίσω τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και μετά από συζήτηση θα τις επαναφέρει με νέο νομοσχέδιο, αλλιώς θα ψηφιστεί μαζί με το ασφαλιστικό.
Στο τραπέζι του εκβιασμού ο υπουργός και η κυβέρνηση βάζουν τον 130 και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Παρ’ ότι η Τρόικα δεν έχει ζητήσει να υπάρξει περικοπή ο Λοβέρδος διαμηνύει στα συνδικάτα ότι θα υπάρξουν αλλαγές, όπως ενσωμάτωση των δώρων στον βασικό μισθό.
Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται για νέα απεργία την ερχόμενη Πέμπτη και λέει ότι δεν μπορεί να γίνουν ιδανικοί αυτόχειρες. Προσπαθούν να περισώσουν έστω και κάποια μικρή αύξηση της τάξης του 1%-2% για τα μάτια του κόσμου και για να δοθεί κάποια ελπίδα.
Όμως, ο Λοβέρδος φαίνεται να αποκαλύπτει το πραγματικά σκληρό του πρόσωπο, κι όχι το λαϊκίστικο των παραθύρων.
Ξεχνά, ωστόσο, ότι από την καρέκλα που έχει τώρα πέρασαν και άλλοι σκληροί αλλά σήμερα δεν τους θυμάται ούτε ο θυρωρών της πολυκατοικίας τους.
Εν τω μεταξύ, μόλις 300 εκατ. Ευρώ θα κερδίσει το κράτος από όλον αυτόν τον ασφαλιστικό Αρμαγεδδώνα, σύμφωνα με αναλογιστική μελέτη του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας.
Με το υπάρχον καθεστώς το ασφαλιστικό σύστημα θα άντεχε για πολλά χρόνια ενώ με τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής θα αντέξει λίγα ακόμη, αλλά τότε δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι να πληρώνουν εισφορές.
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που βγαίνουν στο φως δείχνουν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση έχει ρητές εντολές από το ΔΝΤ να διαλύσει τα πάντα, ακόμη κι αν αυτό δεν είναι απαραίτητο. Φεύγοντας θα αφήσει πραγματικά καμένη γη πίσω της, κι όχι μια καλύτερη Ελλάδα.
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...