Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Η ΓΣΕΕ διαψεύδει τον κ. Λοβέρδο

Σε διάψευση των δηλώσεων ότι υπάρχει συμφωνία των συνδικάτων με τους εργοδοτικούς φορείς για το θεσμό της διαιτησίας, προχώρησε την Παρασκευή η ΓΣΕΕ.
Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας περί συμφωνίας των κοινωνικών εταιίρων, η ΓΣΕΕ, τονίζει:
«Ουδέποτε επήλθε συμφωνία της Συνομοσπονδίας με τους Εργοδοτικούς φορείς για το θέμα της διαιτησίας. Η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να αποσύρει το σχετικό άρθρο δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με κατάληξη σε κοινή θέση των Κοινωνικών Εταίρων.»
» Η ΓΣΕΕ συμφώνησε στην απόσυρση (και όχι στο περιεχόμενο) του συγκεκριμένου άρθρου, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για συμφωνία στη διαπραγμάτευση μεταξύ των Κοινωνικών φορέων για την ΕΓΣΣΕ που είναι σε εξέλιξη λαμβάνοντας υπόψη και τις συστάσεις του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ILO, για τη διαιτησία.»
» Εάν υπήρχε μια τέτοια συμφωνία, θα είχε γνωστοποιηθεί στους άμεσα ενδιαφερόμενους που είναι οι εργαζόμενοι τους οποίους εκπροσωπούμε. Απαιτούμε την διατήρηση του θεσμού του ΟΜΕΔ, κάτι που αποτελεί μια από τις βασικές διεκδικήσεις μας στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.»
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...