Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

30 εκατ. ευρώ τον χρόνο κοστίζει στη ΔΕΗ η καθυστέρηση της μονάδας!

Απόλυτα υπέρ της ίδρυσης στο Αλιβέρι μονάδας παραγωγής ρεύματος με καύσιμο τον λιθάνθρακα τάσσεται το Περιφερειακό Γραφείο Εύβοιας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
Σε ανοικτή επιστολή του προς τους κατοίκους και τους φορείς της νότιας Εύβοιας, οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ αναφέρουν ότι το εργοστάσιο στο Αλιβέρι θα διαθέτει υπερσύγχρονα αντιρρυπαντικά συστήματα, με τα οποία η περιβαλλοντική επιβάρυνση θα είναι μηδενική, ενώ η παραγωγή του θα διασφαλίζει επάρκεια ενέργειας για όλη τη χώρα.
Αντίθετα, αν βασιστούμε στο φυσικό αέριο, θα... κρεμόμαστε από τις διαθέσεις της Ουκρανίας, της Ρωσίας ή της Αλγερίας. Η πρόσφατη κρίση στις ρωσοουκρανικές σχέσεις απέδειξε πόσο επικίνδυνο είναι να βασίσουμε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας μας στο φυσικό αέριο...
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται πως το εργοστάσιο θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά τη διαδικασία κατασκευής του αλλά και εκατοντάδες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του.
Οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν κατ' απόλυτη προτεραιότητα από μόνιμους κατοίκους της περιοχής.Το σπουδαιότερο όμως, τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, είναι ότι μετά την προβλεπόμενη εξάντληση των λιγνιτών της Μεγαλόπολης η εγγύηση για επάρκεια ρεύματος, και μάλιστα σε τιμή που θα αφήνει κέρδος στην επιχείρηση και θα είναι ανταγωνιστική, θα διασφαλίζεται μόνο από το εργοστάσιο Αλιβερίου.
Αυτό ακριβώς φοβούνται οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ και δεν θέλουν το εργοστάσιο.
Γιατί αν υπάρχει επάρκεια ρεύματος, δεν θα τους έχει ανάγκη και η τιμή του θα είναι φθηνή για τους καταναλωτές.
Αν όμως δεν υπάρχει επάρκεια, θα τους το πουλάνε σε ανεβασμένη τιμή, γιατί σε ό,τι δεν υπάρχει επάρκεια ανεβαίνει το κόστος και κερδοσκοπούν σε βάρος του κόσμου!
Ποιος θέλει να γίνει συμμέτοχος σʼ αυτό το «βρώμικο παιχνίδι», διερωτάται η ΓΕΝΟΠ και συνεχίζει:
«Εκείνοι που μιλάνε για “καθαρή” ενέργεια, γιατί δεν λένε ότι η ηλιακή κιλοβατώρα κοστίζει 10 φορές ακριβότερα από τη λιγνιτική;
Και γιατί δεν... έβγαλαν άχνα όταν δόθηκε άδεια σε ιδιώτη να ιδρύσει μονάδα παραγωγής ρεύματος με εισαγόμενο λιγνίτη;»
Και κάτι τελευταίο που επισημαίνει η ΓΕΝΟΠ:
Κάθε χρόνος καθυστέρησης της μονάδας κοστίζει στη ΔΕΗ και στους καταναλωτές 30 εκατ. ευρώ και φυσικά αντίστοιχο θα είναι το ποσό που θα καρπωθούν οι ιδιώτες!

ΠΗΓΗ : www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...